De Social Handprint van Accres

29-09-2023
De Social Handprint van Accres

Accres beheert, onderhoudt en exploiteert maatschappelijk vastgoed voor diverse (gemeentelijke) opdrachtgevers. Het is dé partij in Apeldoorn als het gaat om het stimuleren en organiseren van een actieve leefstijl vanuit Sportservice Apeldoorn. De locaties van Accres zijn plekken in Apeldoorn, Almelo en Enschede waar mensen kunnen beleven, leren, bewegen, ontspannen en ervaren. Denk hierbij aan onder andere gymzalen, sporthallen, wijkcentra, (stads)parken, zwembaden, kinderboerderijen en family entertainment centers.  

Inzicht en bewustwording

Accres hecht er grote waarde aan dat bezoekers gezond en gelukkig kunnen leven. Ze creëren maatschappelijke waarde en leefplezier. Met haar activiteiten en accommodaties voegt Accres sociale waarde toe voor buurten en hun bewoners en sluit hierbij aan op maatschappelijke beleidsthema’s. Accres is er voor iedereen en opereert zonder winstoogmerk. Dit doet Accres vanuit zes kernwaarden: betrouwbaar, gastvrij, meedenkend, toegankelijk, lokaal betrokken en trots. 

Social Handprint van Accres

In 2024 bestaat Accres 25 jaar. Een kwart eeuw waarin de bezoeker altijd centraal heeft gestaan. Bij Accres praten zij over ‘gasten’ en niet over ‘klanten’. Accres heeft zich de afgelopen 25 jaar altijd ingezet om mensen gezonder en gelukkiger te maken. De SDG’s spelen al 25 jaar een actieve rol, zelfs voordat ze SDG’s genoemd werden. De slogan is dan ook ‘voor elkaar’. 

De Social Handprint geeft Accres de mogelijkheid om haar maatschappelijke inzet meetbaar te maken, er een waarde aan te verbinden. Dat helpt Accres en haar exploitaties om het nóg beter te doen. Want als je het ‘voor elkaar’ doet, kan het altijd beter. Locatieverantwoordelijken en managers hebben dankzij de Social Handprint concrete handvatten om hun impact te vergroten en optimaliseren. Daarnaast gebruikt Accres de Social Handprint om haar sociale impact te verantwoorden aan opdrachtgevers en stakeholders zoals de gemeente Apeldoorn en Almelo. 

Accres werkt zonder winstoogmerk, maar dat geldt niet voor de Impactwaarde. De medewerkers van Accres zijn trots dat we inmiddels op 16 van de 17 SDG’s scoren. Daar waar het om maatschappelijke waarde gaat wordt er juist wel dagelijks gezocht naar winst. De Social Handprint wordt daarom in de bedrijfsvoering ingezet om te meten, maar ook om op basis van het resultaat nieuwe doelen te stellen en waar te maken.  

Of het nu gaat om verantwoord geteelde koffiebonen op het hoofdkantoor, gezonde kindermenu’s in de horeca, zonnepanelen op het family entertainment center met elektrische karts, nieuwe energiecontracten voor sporthallen of zwembaden, of het beter toegankelijk maken van delen van het Apeldoorns stadspark: het is altijd zoveel mogelijk gekoppeld aan maatschappelijke waarde. De MAEX-index geeft Accres daarbij het meetbare resultaat van de inzet op de SDG’s. 

De social handprint geeft ons inzicht in de maatschappelijke waarde van Accres. Het is daarmee een belangrijk hulpmiddel om brede welvaart thema’s zoals gezondheid en welzijn (via de SDG-scores) van onze locaties te monitoren en bij te sturen waar nodig

John Niemeijer

Inzicht in jouw unieke maatschappelijke identiteit 

De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Ontdek zelf hoe eenvoudig je jouw Social Handprint maakt en neem een kijkje in de keuken van de Impactmeting van Social Handprint. 

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com