De Social Handprint van DBT Energie

07-09-2023

DBT Energie is opgericht in 2018. DBT Energie richt zich op het realiseren van elektriciteitsaansluitingen voor grootzakelijke verbruikers. Met een team van ervaren specialisten realiseren zij voor iedere klant een aansluiting op maat. Zij leveren niet alleen maatwerk aan hun klanten maar ook aan hun medewerkers. DBT Energie gelooft in het bieden van kansen aan iedereen, ongeacht hun achtergrond of eerdere ervaringen. Hun toewijding aan inclusiviteit en gelijke kansen is niet alleen beleidsmatig, maar een kernwaarde. 

Inzicht en bewustwording 
De Social Handprint heeft DBT Energie niet alleen in staat gesteld om hun bijdrage aan de Sustainable Development Goals te meten, maar ook om de bedrijfswaarden en -doelen opnieuw te bevestigen. Het heeft hen eraan herinnerd dat elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector, een positieve impact kan hebben op de wereld om ons heen. 

Social Handprint van DBT Energie 
“Allereerst wil ik benadrukken dat het invullen van deze vragenlijst niet slechts een administratieve taak was, maar een leuke activiteit waarbij ik meerdere keren werd uitgedaagd om dieper in onze ‘harde’ cijfers te duiken”, zegt eigenaar Mark van den Berg. Dit had een onverwacht effect: het dwong me om te reflecteren op wat we al doen en waar we naartoe willen. Deze reflectie bood niet alleen helderheid, maar leidde ook tot directe bewustwording van onze bijdrage aan een maatschappelijke duurzaamheid. 

Het hoogtepunt, en waar ik met grote trots op terugkijk, is dat onze grootste bijdrage voortkwam uit de re-integratie van een medewerker vanuit de WIA. Ons bedrijf gelooft in het bieden van kansen aan iedereen, ongeacht hun achtergrond of eerdere ervaringen. Onze toewijding aan inclusiviteit en gelijke kansen is niet alleen een beleidsmatig, maar een kernwaarde.  

“Het invullen van de Social Handprint was een bijzondere en verrijkende ervaring voor mij en voor DBT Energie” 

Maak ook jouw unieke maatschappelijke identiteit inzichtelijk 
De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Ontdek zelf hoe eenvoudig je jouw Social Handprint maakt en neem een kijkje in de keuken van de Impactmeting van Social Handprint 

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com