De Social Handprint van Delft

21-10-2023

De Gemeente Delft ondersteunt de MAEX pagina Delft. Iedere Delftenaar die sociaal onderneemt of maatschappelijk initiatief neemt kan een profiel aanmaken. Hierin geef je aan wat jouw onderneming doet en wat je nodig hebt. Op deze manier komt jouw profiel onder de aandacht van bedrijven, fondsen en overheden. 

Inzicht en bewustwording  

In Delft zijn ruim 40 initiatieven en sociaal ondernemers actief op het platform MAEX Delft. Laat je inspireren en maak een gratis profiel aan op MAEX. Op deze manier komt je profiel onder de aandacht van bedrijven, fondsen en overheden. Het netwerk biedt kansen om met elkaar in contact te komen en samen te werken. 

Social Handprint van Delft 

Sociaal ondernemers willen met hun onderneming een bijdrage leveren aan de maatschappij. Bijvoorbeeld door: 

  • Producten duurzamer maken 
  • Werk en opleiding geven aan mensen die zelf moeilijk een baan kunnen vinden 
  • Samen met de gemeente en/of andere partners werken aan maatschappelijke doelen 

De gemeente moedigt sociaal ondernemen aan en werkt hiervoor graag samen. De hulp van de gemeente bestaat onder meer uit: 

  • Aanbieden van een vast contactpersoon 
  • Informatie en advies geven over bijvoorbeeld geldzaken of het opstellen van een businessmodel 
  • Hulp bieden bij het opbouwen van een sociaal netwerk  

Op 15 van de 17 SDG is er waarde gecreëerd. Voornamelijk op SDG3 goede Gezondheid en Welzijn, SDG 8 waardige werk en economische groei, SDG 11 Duurzame steden en gemeenschappen en SDG 13 klimaatactie. In totaal is er maar liefst een waarde van ruim €7 miljoen gerealiseerd.

Bekijk hier de rapportage. Of kijk op MAEX Delft daar vind je ook alle initiatieven die hieraan hebben bijgedragen.  

Vragen? Of wil je starten met sociaal ondernemen? Dan komt de gemeente graag met je in contact. Je kunt een e-mail sturen naar sociaalondernemen@delft.nl

Maak ook jouw unieke maatschappelijke identiteit inzichtelijk

De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Ontdek zelf hoe eenvoudig je jouw Social Handprint maakt en neem een kijkje in de keuken van de Impactmeting van Social Handprint.

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com