De Social Handprint van PACT voor Amsterdam

05-10-2023
De Social Handprint van PACT voor Amsterdam

Het PACT voor Amsterdam is een netwerk dat actief maatschappelijke initiatieven, het bedrijfsleven en de gemeente in de strijd tegen armoede bij elkaar brengt. Het PACT voor Amsterdam vergroot de gezamenlijke impact door initiatieven met elkaar te verbinden en te versterken. Dit doen we door ontmoetingen te faciliteren, bijeenkomsten en events te organiseren. Maar ook door samen te werken met het online MAEX platform en de Social Handprint.  

Inzicht en bewustwording  

PACT voor Amsterdam staat op het platform MAEX Amsterdam. Er zijn inmiddels al 257 initiateven aangemeld met een bereik van ruim 700.000 mensen die leven in armoede. Denk aan Hebben en Houwen, stichting Kledingbank Amsterdam. Zij verstrekken gratis kleding aan alle bewoners van Amsterdam die dit niet (meer) kunnen betalen. Of de FIXbrigade, zij voeren alle kleine energiebesparende maatregelen uit bij mensen thuis. Hierdoor kunnen bewoners energie en geld besparen. Voor mensen met een laag inkomen zijn materialen en werk helemaal gratis. Maar ook Stichting Greem Meal Initiative die zorgt voor vrouwen en kinderen in armoede. En hen leert hoe ze gezond kunnen eten met een laag budget.  

Social Handprint van PACT voor Amsterdam 

Het PACT voor Amsterdam verbindt bedrijven, initiatieven en gemeente om samen te werken aan oplossingen voor de armoedeproblematiek.  

Samen leveren de initiatieven van PACT voor Amsterdam voor een maatschappelijke waarde van bijna €85 miljoen. Lees alles over de Social Handprint van Amsterdam op het platform MAEX Amsterdam.  

Bedrijven, initiatieven en gemeente vinden elkaar eenvoudig en de Social Handprint maakt de impact zichtbaar van hun bijdrage

PACT voor Amsterdam

Maak ook jouw unieke maatschappelijke identiteit inzichtelijk 
De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar. Én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Ontdek zelf hoe eenvoudig je jouw Social Handprint maakt. Neem een kijkje in de keuken van de Impactmeting van Social Handprint. 

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com