Terug naar overzicht 04 juli 2024

Impct Agency adviseert sportclubs om impact te meten

Floyd Krom, impactmanager bij Impact Agency (partner van Social Handprint) en groot fan van de sport-impact combinatie, ziet veel kansen voor sportclubs om hun impact zichtbaar te maken. 

‘Sportaccommodaties zijn multifunctioneel. Ze helpen eenzaamheid  te bestrijden, bieden vaak horecagelegenheid en bieden soms ook walking voetbal voor oudere doelgroepen aan. Elke club doet weer iets anders. Op de club is het duidelijk welke waarde dit toevoegt aan de samenleving, maar voor de buitenwereld moet je dat inzichtelijk maken.’ 

Een vereniging die al jaren haar impact zichtbaar maakt met de Social Handprint is Stichting Deventer Sportploeg. Deze sportploeg, een team van sporters met een verstandelijke beperking, krijgt met de sportcarrousel de ruimte om uit te zoeken welke sport bij hen past, de stichting koppelt ze dan aan een vereniging die deze sport aanbiedt. Dit verbetert het welzijn van mensen die iets extra’s nodig hebben om écht mee te doen in de maatschappij. 

Impact maken in de praktijk: op en naast het veld 

Floyd ziet niet alleen voor amateurverenigingen, maar juist ook voor professionele sportclubs een rol om de waarde van alle activiteiten te laten zien. ‘Het is supertof om te laten zien wat je in totaliteit doet voor de omgeving’, stelt Floyd. ‘En wat we niet moeten vergeten is dat het ook een meerwaarde heeft voor alle sponsoren die bijdragen aan de club. Alle sportclubs hebben sponsoring nodig.’ Ook #ADOgroen, de MVO-tak van de Haagse voetbalclub, draagt daarom op én naast het veld haar steentje bij aan de maatschappij. Met de kracht van het merk ‘ADO’ en het middel voetbal zet de club zich in om een gezonde verandering te creëren voor iedereen. Het initiatief ‘Leven als een ADO-Prof!’, waarin kinderen uit de regio de kans krijgen om de unieke beleving als profvoetballer in een optimale omgeving te ervaren, is genomineerd als ‘Beste Beweeginitiatief 2024’ van de provincie Zuid-Holland.

Ben je geintereseerd in de impact waarde van jouw sport club, neem contact op voor en kennismakingsgesprek.