€40.000
€40.000
21 september28 september

MAEX Impuls Noord-Holland 2020

Van 21 september (10.00 uur) tot en met 28 september 2020 (22.00 uur) kan de MAEX Impuls Noord-Holland worden aangevraagd door initiatieven uit deze provincie.

De MAEX Impuls is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. Heb jij een bestaand initiatief in de provincie Noord-Holland dat bijdraagt aan Mens & Maatschappij? En kan jouw organisatie wel wat versterking gebruiken? Dan kun je vanaf 21 september de Impuls aanvragen.

Maar let op! Dit kan alleen met een compleet en up-to-date profiel op MAEX. Sta jij nog niet op MAEX? Maak dan nu hier gratis een profiel aan. Heb je wel al een MAEX profiel? Zorg dan dat het profiel helemaal compleet en up-to-date is (dat betekent onder andere: voorzien van nieuwsberichten en minimaal 3 gebruikersreacties en waarderingen). Vanaf eind 2019 maakt ook de Social Handprint onderdeel uit van een compleet MAEX profiel. De Social Handprint geeft inzicht in de sociale impact van jouw initiatief.

We maken gebruik van de informatie op jouw profielpagina, zodat je zo min mogelijk aanvullende informatie hoeft te geven. Daarmee maken we de aanvraagprocedure zo snel en laagdrempelig mogelijk.

Op zoek naar een financiële impuls voor een evenement dat resulteert in duurzame ontmoetingen of voor de opstart van een buurtinitiatief? Dan kun je een donatie aanvragen via VSBfonds.

Meer weten? Op 16 september om 13:00 uur organiseren MAEX en VSBfonds een digitale meeting over de Impuls voor initiatieven uit Noord-Holland. Stuur een mail naar info@maex.nl als je mee wilt doen.

Let op: de periode van openstelling voor aanvragen is van 21 september (10.00 uur) tot en met 28 september (22.00 uur) 2020. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Aanvragen worden alleen meegenomen in de beoordeling als er nog budget beschikbaar is. Je kunt één keer per jaar een aanvraag doen voor een financiële Impuls. Heb je minder dan een jaar geleden al een financiële Impuls ontvangen? Dan kan je nu geen aanvraag doen.*De MAEX Impuls Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door VSBfonds.

Voorwaarden

 • Je sociale initiatief draagt bij aan Mens en & Maatschappij in de provincie Noord-Holland. Het gaat met name om initiatieven waarbij mensen zich ontwikkelen, elkaar helpen en versterken.
 • Bij voorkeur zijn er vrijwilligers bij je initiatief betrokken.
 • Je initiatief is al verder dan plan- of startfase.
 • Je doet een aanvraag voor het professionaliseren en continueren van de organisatiekracht en licht dit toe.
 • Je vraagt een bijdrage aan van € 500,- tot maximaal € 2.500,-.
 • Je specificeert kort hoe je het benodigde bedrag zult besteden. Mocht je meer nodig hebben dan laat je zien hoe je van plan bent het overige deel te financieren (met een dekkingsplan).
 • Je voegt een kostenraming toe in maximaal 150 woorden. Neem daarin op welk bedrag aan welke partijen wordt uitgegeven.
 • Je aanvraagformulier in MAEX is compleet en indien nodig van een legitimatiebewijs voorzien (als je geen KvK registratie hebt).
 • Als de aanvraag gehonoreerd is plaats je een evaluatie op je profiel. De donatie dient uitgegeven te zijn binnen 4 maanden na toekenning.
 • Je profiel op MAEX is compleet.

Impulsregels

Algemene regels bij het aanvragen van een Impulsdonatie

 1. Een community lidmaatschap bij Social Handprint is vereist om toegang te hebben tot de tooling, zoals de Handprint Meting en de Impuls;
 2. Het aanvraagformulier voor de Impuls is volledig ingevuld. Bekijk hier voorbeeldvragen;
 3. De aanvragen worden beoordeeld op basis van binnenkomst; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen worden alleen meegenomen in de beoordeling wanneer er nog budget beschikbaar is; 
 4. De donatie is bedoeld voor het toekomstbestendig maken van het initiatief. Dit wil zeggen dat de Impuls is bedoeld voor het structureel versterken/professionaliseren van de organisatie van het initiatief. De donatie is dus niet bedoeld voor het opstarten van een initiatief, voor projecten, of voor reguliere kosten. Bekijk hier voorbeelden van toekenningen en afwijzingen;
 5. De donatie dient binnen 4 maanden na toekenning te worden uitgegeven. De besteding moet worden verantwoord door middel van een korte enquête;  
 6. Eerder ontvangen Impulsen (meer dan 4 maanden geleden) moeten zijn verantwoord. Is dit niet het geval, wordt de aanvraag afgewezen;  
 7. Indien het initiatief in de afgelopen 4 maanden een eerdere Handprint Impuls heeft ontvangen, kan er niet eenzelfde aanvraag worden toegekend voor deze Handprint Impuls;   
 8. Een initiatief kan maximaal 2 Impulstoekenningen per kalenderjaar ontvangen, mits het verschillende Impulsen zijn; 
 9. Lokale initiatieven die onderdeel uitmaken van een landelijke organisatie, kunnen afzonderlijk een Impulsaanvraag indienen. Per Impulsronde worden maximaal 2 aanvragen per landelijke organisatie toegekend;  
 10. Met het indienen van de aanvraag gaat het initiatief akkoord met het delen van diens e-mailadres met de donateur. Er wordt nooit zonder toestemming over het initiatief gepubliceerd door de donateur.