Jij zoekt een job waarmee je social impact maakt? MAEX zoekt jou! 

09-06-2023

Werken bij MAEX is werken aan een betere wereld. In ons impactteam krijg je de kans om met een gedreven team young professionals te werken aan een nieuwe impact economie. In jouw rol als impact medewerker help je maatschappelijke initiatieven, sociaal ondernemingen, bedrijfsleven en gemeenten meer inzicht te krijgen in hun maatschappelijke waarde en impact. Je onderzoekt, meet, analyseert en adviseert aan de hand van de 17 werelddoelen: de Sustainable Development Goals (SDG’s). Samen bouwen we aan de Social Handprint van Nederland. Bouw je mee? 

Over Social Handprint 
Onze samenleving staat voor grote sociale, ecologische en economische vraagstukken. Wij zien dat steeds meer organisaties oog hebben voor hun maatschappelijke rol en dat ook willen uitdragen. En dat is ook hard nodig om de werelddoelen te realiseren! 

MAEX heeft daarom de Social Handprint ontwikkelt, de impactmeetmethode die de activiteiten van organisaties langs de internationale meetlat van de Sustainable Development Goals legt. Meer dan 2500 maatschappelijke organisaties maken hier al gebruik. Eind 2022 hebben wij de Social Handprint ook voor het midden- en kleinbedrijf geïntroduceerd. Samen met jou willen we ervoor zorgen dat de Social Handprint de standaard wordt.  

Wie wij zoeken 
Wij zoeken iemand de samen met MAEX verder wil groeien. Je bent nieuwsgierig van nature en je kunt je makkelijk nieuwe dingen eigen maken. Je blijft doorvragen totdat je de opdracht helder hebt, maar daarna kun je zelfstandig aan de slag. Je bent analytisch en enigszins bekend met impact meten en de SDG’s. Iemand die geen moeite heeft met het raadplegen van wetenschappelijke bronnen en rapporten en die het boeiend vindt om betekenis te geven aan data. Tegelijkertijd vind je het leuk om mee te werken in projecten voor klanten uit het bedrijfsleven, de overheid en uit de wereld van de maatschappelijke initiatieven.  

Jij bent:   

 • Aan het afstuderen HBO of WO of beginnend op de arbeidsmarkt 
 • Gedreven om positieve impact te maken op de maatschappij  
 • Gestructureerd en kan goed plannen 
 • Handig met IT 
 • Een teamplayer  

Wat bieden wij 
Een energieke en inspirerende uitdaging voor 40 uur (4 dagen is bespreekbaar) op ons kantoor in Den Haag of je eigen ‘thuiskantoor’.  

 • Zingeving doordat je elke dag werkt aan een betere wereld 
 • Focus op jouw persoonlijke en unieke ontwikkeling 
 • Werkervaring en kennis opdoen in de impact economie 
 • Veel vrijheid en ook verantwoordelijkheden om jezelf te on-the-job te ontwikkelen als impact medewerker 
 • Een leuk en energiek jong team dat elkaar on- en offline ontmoet 
 • Marktconforme vergoeding  

Wij gaan graag het gesprek aan met aanstormend talent. Bij MAEX is er altijd plek voor gedreven mensen. Twijfel dus niet. We maken graag kennis met je.  

Dus wil jij werken voor een organisatie met een maatschappelijke missie? Word jij warm van maatschappelijke impact, duurzaam ondernemen en de Sustainable Development Goals?  Wil jij met ons meegroeien en samen met ons team bouwen aan de Social Handprint van Nederland?   

Mail ons op info@maex.nl met jouw CV en korte motivatiebrief zodat wij elkaar beter kunnen leren kennen! Ook voor vragen over de functie kan je op dit mailadres terecht.  

Lees meer op: www.maex.nl en www.socialhandprint.com  

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com