Social Handprint van BW H

15-09-2023
BW H

Ontwerpbureau BW H helpt bedrijven en organisaties met grafisch ontwerp, een sterke merkstrategie of een heldere website. Bij BW H zit impact maken heel sterk in voor wie zij werken. Zij werken alleen voor klanten die ook maatschappelijk gedreven zijn. Denk aan organisaties in de kunst & cultuur, wetenschap, technologie, klimaat, energietransitie en overheid / non-profit.  

Inzicht en bewustwording 
BW H is a langere tijd bezig met impact vergroten. Zij hebben bijvoorbeeld een document opgesteld waarin van soortgelijke bureaus de MVO-pagina’s zijn vastgelegd om zo goed te vergelijken en kansen te ontdekken voor BW H. Denk bijvoorbeeld aan de omgang met hostingpartijen, het gebruik van papier en print en overgaan op digitale jaarverslagen. 

Social Handprint van BW H 
Ondanks dat BW H al veel goeds deed, was het nog niet meetbaar. Durk-Pieter: “Voordat ik de Social Handprint invulde, wist ik niet goed wat inclusiviteit of diversiteit inhield en wat daar in een bedrijf allemaal bij komt kijken. De Handprint maakt dat heel concreet en maakt een mooie samenvatting van al die aspecten. Daarnaast ga je door het invullen van de vragenlijst nadenken of je simpele dingen al kan verbeteren, zoals het huidige energiecontract omzetten en de lunch biologisch inkopen.  

SHP BW H

BW H scoort in 2022 op acht SDG’s, ze scoren het best op SDG 3: Goede Gezondheid en Welzijn. Zij hebben ook heel veel plannen om het beter te gaan doen. Ze willen beter afval gaan scheiden, er is een printer de deur uit gegaan en ze bestellen nu elke week lokaal bij een biologische boer. Daarnaast zijn er zonnepanelen geplaatst, een dynamisch energiecontract afgesloten en is er een aparte inclusiviteitstest aangevraagd. Ook kijken ze nog naar een duurzamer alternatief voor koffiebonen. 

““We waren al met verschillende goede dingen bezig in ons bedrijf maar we konden daarvan de impact niet goed meten.” De Social Handprint gaf ze het zetje om impact maken weer hoger op de agenda te zetten.

Maak ook jouw unieke maatschappelijke identiteit inzichtelijk
De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Ontdek zelf hoe eenvoudig je jouw Social Handprint maakt en neem een kijkje in de keuken van de Impactmeting van Social Handprint 

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com