Social Handprint helpt Apeldoornse organisaties bij sociaal ondernemerschap

15-12-2022

Sociale ondernemingen bieden een enorme meerwaarde voor de samenleving en de maatschappelijke welvaart. Steeds meer gemeenten jagen daarom het sociaal ondernemerschap aan. De gemeente Apeldoorn is als koploper een pilot gestart om de impact te meten van lokale ondernemingen en organisaties met de Social Handprint. De resultaten helpen hen richting te geven aan het programma impact ondernemen.

Impact ondernemen

De gemeente Apeldoorn is koploper op het gebied van impact ondernemen. Marc van Zanten, Beleidsadviseur Social Return en Impact Ondernemen van de gemeente Apeldoorn, ligt toe in Binnenlands Bestuur:

‘Samen met onze lokale partners zijn we actief om het impact ecosysteem in te richten en beleid te ontwikkelen. Ons meest recente wapenfeit is de samenwerking met MAEX, een online platform dat inzicht biedt in de impact van organisaties of de impactwaarde van beleid. Op dit moment wordt het MAEX Apeldoorn platform ontwikkelt. Door de Social Handprint in te vullen wordt in één oogopslag zichtbaar welke waarde een impact onderneming heeft op de maatschappij en de Sustainable Development Goals.

Het inzichtelijk maken van de maatschappelijke waarde is voor zowel de impact onderneming als ons als gemeente van belang. De resultaten van deze impactmetingen helpen ons om richting te geven aan het programma impact ondernemen. Met andere woorden, welk beleid of proces werkt en waar liggen de verbeterpunten.’

De pilot

De komende twee maanden gaan de deelnemers, met ondersteuning van onze impactmanagers, een Social Handprint voor hun organisatie of onderneming maken.

De deelnemers van de pilot zijn: Draisma BV, Foenix Circulair Ambachtscentrum, SMN Post, Accres, Poel Bosbouw BV, Energieq, Circulus, Talen Vastgoedonderhoud, Blue View, Van Gerrevink, Lucrato en Eijkelboom-De Eijk Groep.

Meer weten?

Interesse in social impact meten jouw onderneming? Start hier de gratis demo.

Aan de slag met een groep ondernemers binnen jouw gemeente? Neem contact met ons op via info@socialhandprint.com

We helpen je graag verder

Sébastian Duchène

Sébastian Duchène

impactmanager
+31 6 24263691
sebastian@socialhandprint.com