Social Handprint in podcast ONL

14-12-2022

Hoe zorg je dat je voorbereid bent op de toekomst? En kan elk bedrijf impact maken? Silvia Oostwegel, één van onze founders, vertelt in de podcast van ONL over social impact maken, de rol van ondernemers, en de Social Handprint.

De Social Handprint voor het dienstverlenend mkb is ontstaan vanuit MAEX, het grootste platform van maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemers in Nederland. Silvia: “Er wordt veel maatschappelijke waarde gecreëerd op allerlei plekken in de samenleving die niet overal zichtbaar is en zeker niet gemeten wordt. Die maatschappelijke waarde willen we net zo belangrijk maken als financiële waarde.”

Oostwegel: “Daarnaast zien we in toenemende mate dat de samenleving, klanten en ketenpartners steeds meer vragen hoe ondernemers bijdragen aan grote maatschappelijke opgaven als armoede en klimaat. Soms is maatschappelijk ondernemen zelfs een vereiste in aanbestedingen.”

Beluister de hele podcast hier:

License to operate

Bovendien kunnen geld verdienen en werken aan een betere wereld heel goed samengaan: “We zien dat ondernemers erg met de korte termijn bezig zijn om te overleven. Dat is logisch, maar wil je op de lange termijn een license to operate hebben, dan zal je iets moeten doen aan de effecten die jij teweegbrengt op de samenleving.” De grootte van je bedrijf hoeft daarvoor niet in de weg te staan. “Elk stapje telt. Ook kleine bedrijven kunnen hun afval scheiden of duurzame koffie inkopen of gelijk belonen.”

Social Handprint

Inmiddels hebben ruim 2.300 maatschappelijke initiatieven een Social Handprint, en heeft de Social Handprint voor het mkb een eigen website gekregen. Silvia: “Ondernemers hebben het al druk genoeg, daarom hebben we een overzichtelijke website gemaakt met een laagdrempelige tool.” Ondernemers die data paraat hebben kunnen de vragenlijst goed en snel invullen. 

Aan de slag

Benieuwd of de Social Handprint iets is voor jouw bedrijf? Vul de gratis demo hier in.

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com