Social Handprint van Van Zelst

09-08-2023

Van Zelst is een leverancier voor koffie en koffieautomaten. Sinds de oprichting in 1975 heeft duurzaam en sociaal ondernemen al een belangrijke rol gespeeld. Bij Van Zelst zit sociaal ondernemen in het bloed. Dat is niet iets van de laatste jaren maar al sinds het ontstaan verweven in de gehele organisatie. De oprichters Henk en Francien van Zelst vonden het namelijk heel belangrijk om voor elkaar klaar te staan, en al helemaal voor mensen die het net iets minder makkelijk hebben. 

Inzicht en bewustwording 
Bij Van Zelst heerst het idee dat iedereen een kans moet krijgen en daarom heeft het bedrijf medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast houden zij zich actief bezig met het reduceren van hun eigen CO2-uitstoot door verduurzaming van het wagenpark, pakketjes bezorgen via het fietskoeriernetwerk, hergebruiken van verpakkingsmateriaal, zonnepanelen en ledlampen in hun panden. Én investeren zij in het project ‘’Gold Standard Cookstove”. Een project in Oeganda dat tot doel heeft klimaatverandering tegen te gaan door lokale huishoudens van efficiënte en energiezuinige houtskoolovens te voorzien die het houtgebruik ter plaatse met 80% te verminderen ten opzichte van koken op open vuur. 

Social Handprint van Van Zelst  
Duurzaam ondernemen is bij hen geen trend of ’iets van de laatste jaren’ het is onderdeel van de bedrijfsvoering en zit in het DNA.  

In de Social Handprint is de waarde van het beleid van Van Zelst duidelijk terug te zien. De meeste maatschappelijke waarde wordt geleverd op SDG 8 (eerlijk werk en economische groei) en SDG 13 (klimaatactie). Van Zelst maakt met hun organisatie bijna € 1.000.000,- maatschappelijke impact. 

“Wij leveren duurzame koffie, hebben een klimaatneutrale certificering en streven naar een inclusieve samenleving. De Social Handprint maakt dit op een toegankelijke manier inzichtelijk, wat ons weer kan helpen in het verspreiden van ons verhaal en onze missie.”  

Maak ook jouw unieke maatschappelijke identiteit inzichtelijk 
De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Ontdek zelf hoe eenvoudig je jouw Social Handprint maakt en neem een kijkje in de keuken van de Impactmeting van Social Handprint.

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com