Terug naar overzicht 16 februari 2024

155 bewonersinitiatieven werken aan een gezonder en rechtvaardiger Zeeland. Ze bouwen samen aan de Social Handprint van Zeeland.

Handprint Zeeland geeft inzicht in de waarde en behoeften van Zeeuwse maatschappelijke initiatieven en stimuleert bedrijven, overheden en fondsen om bij te dragen aan deze initiatieven.

Door krachten te bundelen vergroten we de kwaliteit van leven en werken in Zeeland. 155 maatschappelijke bewonersinitiatieven uit Zeeland noteren zich inmiddels op Handprint Zeeland. Zij hebben hun impact gemeten met de Social Handprint en wat blijkt: ze hebben een gezamenlijke impactwaarde van ruim 38 miljoen euro!  

De meeste impact werd geleverd op het gebied van SDG 3 goede gezondheid en welzijn. 36 initiatieven behaalden met hun lokale activiteiten op dit werelddoel een impactwaarde van ruim 32 miljoen euro. Eén van de grootste initiatieven die deze impactwaarde mogelijk maken is Samen Recht Vinden. Dit initiatief helpt inwoners van Zeeland die (juridische) problemen hebben met instanties, om samen een oplossing te vinden. In 2022 had Samen Recht Vinden een totale impactwaarde van 170.000 euro.  

Meer weten over de impact van Handprint Zeeland? Lees hier meer.