Stichting Eberhardjes Amsterdam
Stichting Eberhardjes Amsterdam creëert verbinding tussen de bewoners en bezoekers van Amsterdam door koekjes te verkopen: Eberhardjes. Deze zijn vernoemd naar oud-burgemeester Eberhard van der Laan, en staan, net als hij, voor verbinding tussen de inwoners en bezoekers van Amsterdam en voor de liefde voor onze hoofdstad. De netto-opbrengst gaat naar ‘Hart voor je stad’ een stichting die projecten financiert voor Amsterdammers, door Amsterdammers.
“Het Social Handprint Jaarverslag helpt ons om ons verhaal te vertellen”
Stichting Eberhardjes Amsterdam maakt koekjes en verkoopt ze aan een groot netwerk van afnemers en retailers. De Stichting werkt samen met inwoners, bezoekers en ondernemers. De koekjes liggen op allerlei plekken: van lokale kroegjes tot kantoorpanden, en zelfs in het Rijksmuseum kun je de Eberhardjes proeven. Eberhardjes verbinden, ziet Resalieke, een van de enthousiaste initiatiefnemers van de stichting. ‘Hoe meer koekjes we verkopen, hoe meer we betekenen voor de stad. Zo zorgen we allemaal samen voor verbinding en groei in de stad.’ De opbrengsten van de koekjes gaan naar Hart Voor Je Stad, een stichting die investeert in projecten door heel Amsterdam.
We zijn doorzetters. We geloven in het Eberhardje en het plezier om samen successen te delen. Met het Eberhardje kunnen we ‘als stad’ impact maken. Het jaarverslag is het bewijs dat ons verhaal klopt.
Resalieke en Ineke
Stichting Eberhardjes Amsterdam wil een voorbeeld zijn voor mensen die in de stad willen investeren. Voor mensen met plannen voor de stad, voor mensen die groot dromen. Ineke Kuiper, de andere enthousiaste initiatiefnemer van de stichting, vertelt over de plannen met de stichting. ‘We willen een sociale organisatie bouwen waarin alles wat extra verdiend wordt, in Amsterdam geïnvesteerd wordt. Zo creëren we met elkaar een duurzame inkomstenstroom voor de stad.’
Impact Stichting Eberhardjes
Resalieke en Ineke maken met hun stichting vooral impact op het gebied van SDG 10 en 11. Ze staan voor gelijkheid van alle inwoners en bezoekers van Amsterdam door te helpen met projecten. Dit doen ze niet alleen. Het initiatief werkt onder andere samen met Stichting Mensen Maken Amsterdam; zeven buurtfondsen die namens betrokken Amsterdammers aanvragen doen voor impactvolle projecten in de buurt.
Beide initiatiefnemers zijn blij met het jaarverslag, een blijdschap die lijkt te weerspiegelen volgens Resalieke. ‘Als we Eberhardjes doneren, worden mensen daar blij van. We maken laagdrempelig goed doen mogelijk en dat is iets waar we heel trots op zijn.’ Ineke ziet dat mensen Eberhardjes als merk echt herkennen. ‘We doen goed voor de stad, met een idee dat nog altijd klopt en blijft groeien.’ En dat ze er zelf ook blij van worden, straalt ervanaf bij het duo. Ze vertellen met een grote glimlach over hoe ze onafhankelijk werken aan de belangrijke betekeniseconomie. Resalieke en Ineke werken nog altijd vrijwillig, maar blijven ruimte maken om de stichting te laten groeien.
Over het jaarverslag
In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, dan moet het Eberhardje hét koekje van Amsterdam zijn. Het Social Handprint Jaarverslag helpt Resalieke en Ineke hun verhaal te vertellen. ‘We zijn doorzetters. We geloven in het Eberhardje en het plezier om samen successen te delen. Met het Eberhardje kunnen we ‘als stad’ impact maken. Het jaarverslag is het bewijs dat ons verhaal klopt.’