Terug naar overzicht 16 februari 2024

Handprint Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam.

Social Handprint Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam.

Handprint Amsterdam groeit. De groep van impactmakers wordt steeds groter: in Amsterdam maken bijna 28.000 vrijwilligers een gezamenlijke impact van 188 miljoen euro. Dat zijn bijna een kwart meer vrijwilligers ten opzichte van vorig jaar! 

De meeste impact wordt gemaakt op het gebied van gezondheid en welzijn. Eén van de impactmakers op dit gebied is ‘De kracht van eendracht’. Sportpark de Eendracht gebruikt sport als middel om kwetsbare doelgroepen gezonder te maken en mee te laten doen in de maatschappij. 

124 initiatieven dragen bij aan de ontwikkeling van kwaliteitsonderwijs. Samen bereiken zij een impactwaarde van 33 miljoen euro door extra lesmaterialen te bieden, huiswerkbegeleiding te geven en stageplekken te organiseren.  

Ook aan ‘verantwoord consumeren en produceren’ (SDG12) wordt hard gewerkt! Stichting Roetz Fair Factory heeft hierin het grootste aandeel. Deze stichting geeft oude fietsen een tweede leven; de fietsen worden opgeknapt door mensen met een kwetsbare positie die hun werkgeluk (terug)vinden. 

Handprint Amsterdam is hét platform voor initiatieven uit Amsterdam. De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar inzichtelijke welke impact er in Gemeente Amsterdam gemaakt wordt. Bekijk hier de Handprint van Amsterdam