Terug naar overzicht

Impuls Mobiliteit 2024: Hulp voor maatschappelijke organisaties bij verduurzamen mobiliteit

08 mei 2024

Maatschappelijke initiatieven zijn onmisbaar voor de uitdagingen waar we in Nederland voor staan. Van de lokale moestuin tot de regionale voedselbank, hun impact op de omgeving maakt een verschil. Daarom lanceert Social Handprint samen met donateurs financiële Impulsen, waarmee maatschappelijke initiatieven gemakkelijk en snel kans maken op een donatie voor het vergroten van de toekomstbestendigheid. Zo heeft Shell als donateur inmiddels ruim 250 initiatieven kunnen helpen met verduurzamen. Binnenkort openen zij een nieuwe Impuls Mobiliteit, waarbij er 500.000 euro beschikbaar komt voor aanvragen uit het hele land.

Voor de vrijwilligers van het Mijn Buuf atelier in Den Haag betekent dit bijvoorbeeld toegang tot het openbaar vervoer. Samen met sociaal geïsoleerde (migranten)vrouwen maken zij unieke circulaire “Haagse tassies” voor een waardig bestaan. Daarnaast bezorgt het buurtrestaurant van YMCA Scheveningen tegenwoordig hun betaalbare maaltijden bij mensen die aan huis gebonden zijn met een elektrische bezorgmobiel. Stichting LEFteam in Maastricht neemt jongeren die zonder baan of werk thuis zitten voortaan met een tweedehands elektrische bus op talentontdekkingsreis.

Vervoersarmoede

Duurzamere vormen van mobiliteit zijn nog lang niet voor iedereen bereikbaar. Vooral huishoudens met een laag inkomen en een brandstofauto zijn kwetsbaar in de energietransitie, blijkt uit een recente analyse van onderzoekscentrum TNO over de risico’s van vervoersarmoede.

“De energietransitie is een enorme uitdaging, en alleen succesvol als iedereen kan meekomen. Daarom is het mooi dat we samen met Social Handprint in staat zijn om nog meer initiatieven die zich betekenisvol inzetten voor de maatschappij te ondersteunen bij de omschakeling naar schonere energie en mobiliteit,” zegt Anne Schreuder, Societal Impact Director Shell Nederland.

Impuls Mobiliteit

Van maandag 3 juni t/m 17 juni 2024 komen maatschappelijke organisaties uit heel Nederland in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 10.000 euro voor het verduurzamen van hun mobiliteit. Dien eenvoudig een aanvraag in via de speciale Impuls pagina.

HOE DOE IK EEN AANVRAAG?

STAP 1: Registreren

Registreer jouw organisatie op Social Handprint en vul de vragenlijst in voor de Handprint Meting 2023. Zo maak je de maatschappelijke impact die jouw organisatie maakt zichtbaar. Verstuur je Meting zodat deze door Social Handprint kan worden gecheckt. Dit kan enkele werkdagen duren.

STAP 2: Aanvraag indienen

Zodra de Impuls Mobiliteit open gaat op maandag 3 juni om 10:00 uur, kun je op twee manieren een aanvraag indienen:

· Door op de speciale Impuls pagina op de ‘Doe mee’-button te klikken

· Door vanuit je dashboard bij de Impuls Mobiliteit op de oranje ‘Vraag aan’-link te klikken

Let op: de ingevulde aanvraagformulieren worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld!

STAP 3: Bevestiging en uitslag

Je ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging van de aanvraag. De uitslag wordt binnen 10 werkdagen na sluiting van de Impuls bekendgemaakt. Is je aanvraag toegekend? Dan wordt de donatie vervolgens binnen 5 werkdagen na bekendmaking overgemaakt.

MEER WETEN?

Op donderdag 23 mei om 15:30 uur organiseren Social Handprint en Shell een digitale MeetUp. Tijdens deze MeetUp wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je vragen stellen. Meld je aan via deze link. Voor andere vragen kun je contact opnemen met impuls@socialhandprint.com.