€30.000
€30.000
10 september17 september

MAEX Impuls Amsterdam 2020

Ben jij een Amsterdams initiatief dat al een tijdje bezig is en wil je je organisatie versterken/verbeteren?

Via de MAEX Impuls Amsterdam kun je tussen 10 en 17 september een aanvraag doen voor ondersteuning van jouw organisatie. Denk hierbij aan advies- of organisatiekosten zoals :* verbetering zichtbaarheid, naamsbekendheid, marketing/communicatie* verbeteren financiële administratie of wijze van financiering* verbeteren / versterken backoffice* verbeteren positionering of strategie* training van medewerkers of vrijwilligers* projecten of activiteiten die bijdragen aan bovenstaande

Sta jij nog niet op MAEX? Maak dan nu hier gratis een profiel aan. Heb je wel al een MAEX profiel? Zorg dan dat het profiel helemaal compleet en up-to-date is (dat betekent onder andere: voorzien van nieuwsberichten en minimaal 3 gebruikersreacties en waarderingen).

Vanaf eind 2019 maakt ook de Social Handprint onderdeel uit van een compleet MAEX profiel. De Social Handprint geeft inzicht in de sociale impact van jouw initiatief.We maken gebruik van de informatie op jouw profielpagina, zodat je zo min mogelijk aanvullende informatie hoeft te geven. Daarmee maken we de aanvraagprocedure zo snel en laagdrempelig mogelijk.

Op zoek naar een financiële impuls voor een eenmalig evenement, of voor de opstart van een buurtinitiatief? Dan kun je een aanvraag indienen bij de buurtfondsen van mensenmakenamsterdam.nl.

Meer weten? Op 2 september om 10:00 uur organiseren MAEX en Mensen Maken Amsterdam een digitale meeting voor initiatieven uit Amsterdam. Stuur een mail naar info@maex.nl als je mee wilt doen.

Let op: De periode van openstelling voor aanvragen is van 10 september 10:00 uur tot en met 17 september 22:00 uur 2020. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Aanvragen kunnen alleen worden meegenomen in de beoordeling indien er nog budget beschikbaar is. Je kunt één keer per jaar een aanvraag doen voor een financiële Impuls. Heb je minder dan een jaar geleden al een financiële Impuls ontvangen? Dan kan je nu geen aanvraag doen.

Voorwaarden

 • Je initiatief is van betekenis voor de stad. Het levert maatschappelijke en/of culturele waarde en een bijdrage aan de leefbaarheid en vitaliteit in Amsterdam (breed op alle maatschappelijke onderwerpen en cultuur).
 • Je initiatief heeft geen eenmalig karakter.
 • Je MAEX profiel is compleet en up-to-date. Dat betekent dat er ook recente nieuwsberichten en minimaal 3 reacties en waarderingen van gebruikers op staan. De aanvraag wordt pas in behandeling genomen wanneer het MAEX profiel compleet en up-to-date is. Je hebt daarnaast nog niet eerder een Impuls ontvangen of dit is minimaal een jaar geleden.
 • Je doet een aanvraag voor het professionaliseren en continueren van de organisatiekracht en licht dit toe (het is dus niet bedoeld voor de start van je initiatief).
 • Je vraagt een bijdrage aan van €500,- tot maximaal €2500,-.
 • Specificeer kort hoe je het benodigde bedrag zult besteden. Mocht je meer nodig hebben dan laat je zien hoe je van plan bent het overige deel te financieren (dekkingsplan).
 • Je voegt een kostenraming toe in maximaal 150 woorden. Neem daarin op welk bedrag aan welke partijen wordt uitgegeven.
 • Je aanvraagformulier in MAEX is compleet en indien nodig van een legitimatiebewijs voorzien (als je geen KvK registratie hebt).
 • Als de aanvraag gehonoreerd is plaats je een evaluatie op je profiel. De donatie dient uitgegeven te zijn binnen 4 maanden na toekenning.

Impulsregels

Algemene regels bij het aanvragen van een Impulsdonatie

 1. Een community lidmaatschap bij Social Handprint is vereist om toegang te hebben tot de tooling, zoals de Handprint Meting en de Impuls;
 2. Het aanvraagformulier voor de Impuls is volledig ingevuld. Bekijk hier voorbeeldvragen;
 3. De aanvragen worden beoordeeld op basis van binnenkomst; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen worden alleen meegenomen in de beoordeling wanneer er nog budget beschikbaar is; 
 4. De donatie is bedoeld voor het toekomstbestendig maken van het initiatief. Dit wil zeggen dat de Impuls is bedoeld voor het structureel versterken/professionaliseren van de organisatie van het initiatief. De donatie is dus niet bedoeld voor het opstarten van een initiatief, voor projecten, of voor reguliere kosten. Bekijk hier voorbeelden van toekenningen en afwijzingen;
 5. De donatie dient binnen 4 maanden na toekenning te worden uitgegeven. De besteding moet worden verantwoord door middel van een korte enquête;  
 6. Eerder ontvangen Impulsen (meer dan 4 maanden geleden) moeten zijn verantwoord. Is dit niet het geval, wordt de aanvraag afgewezen;  
 7. Indien het initiatief in de afgelopen 4 maanden een eerdere Handprint Impuls heeft ontvangen, kan er niet eenzelfde aanvraag worden toegekend voor deze Handprint Impuls;   
 8. Een initiatief kan maximaal 2 Impulstoekenningen per kalenderjaar ontvangen, mits het verschillende Impulsen zijn; 
 9. Lokale initiatieven die onderdeel uitmaken van een landelijke organisatie, kunnen afzonderlijk een Impulsaanvraag indienen. Per Impulsronde worden maximaal 2 aanvragen per landelijke organisatie toegekend;  
 10. Met het indienen van de aanvraag gaat het initiatief akkoord met het delen van diens e-mailadres met de donateur. Er wordt nooit zonder toestemming over het initiatief gepubliceerd door de donateur.