Terug naar overzicht 18 maart 2024

"Maatschappelijke impact maken is onderdeel van de bedrijfsmissie" - Koppert Cress

Koppert Cress is een het Westland gelegen teler van natuurlijk, innovatieve ingrediënten die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Koppert Cress teelt microgroenten en eetbare bloemen en planten.  

Inzicht en bewustwording   

De tuinbouw heeft een stem nodig. Een stem die de wereld kan vertellen hoe de sector oplossingen biedt voor talrijke problemen uitdagingen waar we als samenleving tegenaan lopen, zoals de toenemende wereldpopulatie, gezondheidsproblemen en een gebrek aan duurzame energie. Voor Koppert Cress is impact maken daarbij onderdeel van de bedrijfsmissie. Koppert Cress zette de Social Handprint in om die impact inzichtelijk te maken en andere bedrijven te inspireren om hetzelfde te doen. 

Social Handprint van Koppert Cress 

Koppert Cress levert bijdrage aan 11 SDG’s, waarbij de impact op SDG 3: gezondheid en welzijn en SDG 7: betaalbare en duurzame energie erbovenuit steekt. Koppert Cress investeert niet alleen in gezonde voeding voor restaurantgasten, maar maakt ook gebruik van ergonomische werkplekken, biedt gezonde maaltijden voor medewerkers en investeert in het mentaal welzijn van medewerkers. Samen leveren deze activiteiten een maatschappelijke impactwaarde van ruim 555.000 euro op het gebied van gezondheid en welzijn. Koppert Cress maakt daarbij gebruik van zelf opgewekte groene stroom en koopt groene energie in en levert zo een bijdrage aan SDG 7: betaalbare en duurzame energie.  

Maak ook jouw unieke maatschappelijke identiteit inzichtelijk 

De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Bekijk de Handprint van Koppert Cress hier.