Terug naar overzicht 18 maart 2024

"Met de Social Handprint kunnen we echt sturen op sociale impact." -Lucrato

Lucrato helpt mensen uit de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde aan duurzaam werk vanuit de participatiewet. Lucrato streeft ernaar dat alle werkgevers in de regio betrokken en sociale ondernemers zijn, en invulling geven aan een inclusieve arbeidsmarkt.  

Inzicht en bewustwording 

Voor Lucrato is impact maken onderdeel van de bedrijfsmissie, want werken levert op meerdere terreinen winst op. Op sociaal, maatschappelijk en economisch vlak maakt Lucrato impact. Lucrato zette de Social Handprint in om die impact op verschillende gebieden inzichtelijk te maken en andere bedrijven te inspireren om hetzelfde te doen. 

Social Handprint van Lucrato 

Lucrato levert bijdrage aan 11 SDG’s, waarbij de impact op SDG 8 Eerlijk werk en economische groei boven alle andere doelen uitsteekt. Lucrato werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt met gebruik van de participatiewet, WW, Wajong, WIA/WIO en goede banenafspraken. Lucrato geeft trainingen die de arbeidsparticipatie verhogen en pakt ongelijkheid aan door de loonkloof te verkleinen. In 2022 had Lucrato een impactwaarde van ruim 20 miljoen euro.  

“Met de Social Handprint kunnen we echt sturen op sociale impact”

Lucrato

Maak ook jouw unieke maatschappelijke identiteit inzichtelijk 

De Social Handprint maakt eenvoudig, snel en betaalbaar jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar én vertaalt deze direct door naar maatschappelijke waarde.  

Bekijk de Handprint van Lucrato hier.