Muziekcentrum 1001 Nachten

Elk kind in Den Haag moet de kans krijgen om muzieklessen te volgen, dat vindt muziekliefhebber Ahmet Gur. Daarom richtte hij muziekcentrum 1001 Nachten op. Een centrum waar iedereen op een heel laagdrempelige manier een muziekinstrument kan leren bespelen. Gezinnen met een Ooievaarspas krijgen de kans om de muzieklessen gratis te volgen....

Stichting Leergeld zorgt vervolgens voor de benodigde muziekinstrumenten, een instrument naar keuze. In hun eigen lievelingskleur. Ahmet Gür heeft violen in alle kleuren van de regenboog. Dat ene instrument, met die ene kleur, dat wordt het hoogstpersoonlijke instrument van een kind. Zijn eigendom. Volgens Stichting Leergeld zijn er op dit moment 393 kinderen die op deze manier muzieklessen volgen bij de muziekschool van Ahmet. Volgens de stichting betekenen de lessen bij muziekcentrum 1001 Nachten heel veel voor de kinderen en hun ouders. In totaal leven er 23.000 kinderen tussen de 4 en 18 jaar in Den Haag onder de armoedegrens. Muziekcentrum 1001 Nachten biedt de muzieklessen aan op 12 toegankelijke plekken in Den Haag. Er worden lessen gegeven in verschillende muziekinstrumenten en stijlen door een bevlogen team muziekdocenten, samengesteld door Ahmet zelf.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.