Collectief zonnedak Mient 277 in Den Haag

Energiecoöperatie Sterk op Stroom, duurzame stroom voor west Den Haag UA (SoS), gaat een collectief zonnedak realiseren op Aikido-school aan de Mient 277 in Den Haag. Op het dak worden circa 200 PV-panelen geplaatst. Het zonnedak draagt effectief bij aan verduurzaming van de Vruchtenbuurt. Het levert duurzame stroom voor circa 30 huishouden en...

daarmee reductie van de CO2 uitstoot. Het is een ‘collectief’ zonnedak waarin bewoners van de Vruchtenbuurt een participatie kunnen nemen. Zo’n 150 tot 250 buurtgenoten krijgen de gelegenheid om deel te nemen, en zo een concrete bijdrage te leven aan verduurzaming. Ook buurtgenoten met een kleine portemonnee kunnen deelnemen, want de instapdrempel leggen we laag, € 50 per participatie. Eind 2022 willen we het collectieve zonnedak in productie nemen.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

7

Betaalbare en duurzame energie

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
investeren in duurzame energie
Effect
Aantal
10.000 euro
Indicator
duurzame energie inkopen
Effect
Aantal
25.000 kWh
Indicator
duurzame energie opwekken
Effect
minder uitstoot CO2
Aantal
50.000 kWh