Masteropleiding Vitality

De masteropleiding Vitality heeft als doel het versterken van de leefbaarheid en vestgingsklimaat in Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland en het aantrekken van nieuw en bestaand human capital en studerenden van binnen én buiten Zeeland. Een eenjarige masteropleiding Vitaliteit gericht op de academische kennis en vaardigheden die nodig zijn voor innovatie...

in de regio op (het stimuleren van) vitaliteit van doelgroepen en regio’s. De te ontwikkelen masteropleiding bouwt voort op de huidige kennisontwikkeling ín het Applied Research Centre Vitality van HZ UAS en sluit aan op urgente maatschappelijke vraagstukken in het sociaal-maatschappelijk én economisch domein. Het ARC Vitality is een bundeling van lectoraten en kenniscentra die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor actuele, economische en sociaal maatschappelijke vraagstukken gericht op vitaal leven, leren, ondernemen en recreëren in de dynamische Zeeuwse Delta. Vitaliteit kent hierbij een uitwerking naar inwoners en gasten in de regio, maar ook naar leefomgeving (vitale wijken, dorpen en steden) en naar economische entiteiten (vitale bedrijven). Dit vooral door cross-overs te maken tussen deze tot nu toe veelal gescheiden sectoren. Hierdoor werkt het ARC Vitality bij aan de slimme, duurzame en inclusieve groei van de vitaliteit in het sociaal maatschappelijk, economisch en vrijetijdsdomein in de regio. De (onderzoeks-) projecten zijn gericht op sociale innovatie voor versterken vitaliteit. In de ontwikkeling en uitvoering van is er structurele (intern)nationale samenwerking met Centers of Expertise en met Universiteit Antwerpen. Hierdoor draagt de masteropleiding bij aan regio- en grensoverschrijdende samenwerking inzake projecten rondom vitaliteit.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.