Mijn Energie Strategie (MES)

Energiebesparing komt vooral door gedrag. Rij je alleen of met z'n vier naar de wedstrijd, hoe hoog zet jij de CV, heb je een sensor voor de douche, hoe vaak eet je vlees, laat je de deur of het raam lang open staan, douche je met z'n negenen tegelijk of in een douchecabine. heb je als sportkantine nog een friteuse of doe je aan de gezonde hap....

40-70% CO2 besparing is volgens de VN te bereiken door passend gedrag. Kijk naar de oplossingen die anderen bedachten voor hun huis. Verzamel wat je wenst. Nu, Straks of Ooit? Ontvang hulp en ondersteuning. Kijk maar: https://vimeo.com/568074955/9a15285518 We willen op basis van vragen uit de zorg, sport, welzijn, cultuur, overheid over gedragsverandering van client, patient, medewerker, bezoeker, sporter, scholier ontwerpers aan het werk zetten. Zij vragen door, maken persona'en ontwerpen passende oplosingen om energie te besparen. De presentatie van alle ontwerpen vindt plaats tijdens de Dutch design week in oktober 2023 te Eindhoven. We willen daarmee meer mensen bereiken om ook in eigen huis of werkomgeving aan de slag te blijven met energiebeparing.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

7

Betaalbare en duurzame energie

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
investeren in duurzame energie
Effect
Aantal
70 euro