Platform Virtueel Plein Sterksel

De dorpswebsite bestaat ongeveer 18 jaar. In de beginjaren was het een nieuwssite. In 2011 werd de nieuwe, huidige versie gelanceerd. De techniek van het huidige Sterksel.nu is sterk verouderd en een aantal functies zoals de zoekfunctie en het downloaden van pdf documenten werkt niet meer. Technische onmogelijkheden verhinderen dat de website kan...

worden geüpdatet. Een nieuw platform is onontbeerlijk. Het streven is om met de nieuwe website een spilfunctie te vervullen in de informatievoorziening voor het dorp. Dit willen we doen door het faciliteren van interactie via uitgebreide mogelijkheden en social media. Onze (aanvullende) wensen zijn: het platform en bijbehorende website geschikt maken voor mobiel en tablet, een dorpsagenda met attentie functie die eenvoudig door de verenigingen zelf kan worden gevuld. Social media koppeling (google, twitter, facebook) is een vereiste. Op veel websites zie je een koppeling met Facebook (accounts) en een integratie met de "ik verkoop/ik geef weg" pagina's. Voorts dient een goede zoekfunctie te worden geïntegreerd, een contact- vraagfunctie, update service, ruimte voor reclame, advertenties en sponsors en de zogenoemde "inlog providers". Een wens is dat de huisstijl en het design aansluiten bij de diverse doelgroepen in Sterksel. Zo kan het gedeelte voor jongeren een andere uitstraling krijgen dan het gedeelte voor ouderen. Uiteindelijk is het design aantrekkelijk en uitnodigend: het trekt dorpsbewoners het Virtueel Plein in. Tot slot bestaat de wens om blogs en/of vlogs in te bouwen. De bedoeling is om het platform gefaseerd te realiseren op basis van een modulaire aanpak. Modules kunnen zodoende mogelijk separaat ontwikkeld worden. Een gefaseerde aanpak maakt innovatie mogelijk en de kans van een succesvolle implementatie groter. De kans op succesvolle implementatie is groter, omdat prioritering per module in de tijd mogelijk wordt. Het Virtueel Plein wordt op basis van Open Source ontwikkeld: wij willen het mogelijk maken dat dorpsraden of vergelijkbare organisaties binnen en mogelijk ook buiten de gemeente Heeze-Leende, gebruik kunnen maken van de Sterkselse ideeën. Alle broncode die gebruikt en of geschreven wordt voor en door het platform moet zoveel als mogelijk vrij toegankelijk zijn. Voor iedereen die het wil bekijken. Tegen bepaalde voorwaarden mag het dan vervolgens ook gebruikt worden. Het platform moet dus zo veel als mogelijk open source zijn.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.