Verbinding maken met maatschappelijke doelgroepen

In Amsterdam bevinden zich Museum Het Schip en Museum De Dageraad in iconische gebouwen van de Amsterdamse School. De Amsterdamse School is een belangrijke beweging uit de jaren 20 op het gebied van ambachtelijke kunst, architectuur en volkshuisvesting die beeldbepalend is in Amsterdam en Nederland. ‘Een plek voor iedereen’, een...

‘drempelloos’ museum, een ‘goede buur’. Hoe word of ben je dat als museum? Dit hebben we de afgelopen jaren onderzocht en ondervonden door de buurt in te trekken en kennis te maken met maatschappelijke organisaties. We bundelden onze kennis en werkten samen aan pilotprogramma’s over sociale gelijkheid, wonen en een fijne leefomgeving. We hebben speciale programma’s opgezet voor mensen met dementie, senioren, eenzamen en mensen met een beperking. Ons doel voor de toekomst is om onze maatschappelijke rol als museum verder uit te bouwen en te borgen op basis van de ingeslagen weg. Museum Het Schip en Museum de Dageraad vertellen het sociale verhaal van de Amsterdamse School. Sociale gelijkheid en inclusie zijn verankerd in het DNA van de organisatie. De motivatie om een grote rol te spelen bij de sociale opgaven die Amsterdam heeft om de buurten leefbaar, duurzaam, veilig te maken en te houden is daarom vanzelfsprekend.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.