LOOkatie 364

LOOkatie 364 is een culturele en maatschappelijke broedplaats. Hierbij werken kunstenaars, makers en sociaal/maatschappelijke ondernemers samen om de wijk Mariahoeve, Stadsdeel Haagse Hout en de omliggende regio leefbaar te houden vanuit de kunst. Dit doen we door kunst op een laagdrempelige manier aan te bieden en kennis te delen met als doel om...

mensen in hun kracht te zetten. Denk hierbij aan Nederlandse taallessen van gegeven door VDZ-Taal. Zij geven Nederlandse lessen aan nieuwkomers. Salsa Prisiri geeft salsalessen ook aan mensen die rolstoelgebonden zijn. Muziekschool Den Haag verzocht muzieklessen (zoals piano, gitaar, drumles, zangles) ook voor kinderen met een Ooievaarspas, en KunstPost organiseert van alles om mensen bekend te maken met kunst. We richten ons hierbij vooral op de hangende en staande kunsten. We bieden al onze activiteiten gratis aan zodat het voor iedereen toegankelijk is. Dit geldt ook voor de workshops die we binnen projecten aanbieden. In LOOkatie 364 is het vestzaktheater Kunst & Koffie gevestigd. Dit is een mini theatertje waar maximaal 25 personen in kunnen. Dit mini theater heeft een piano staan, een bar en er hangt iedere 3 maanden een andere expositie. LOOkatie364 organiseert en faciliteert ontmoetingen, van bewoners, van ambtenaren, voor diverse andere groepen, en voor alle groepen in wisselende samenstelling. Doel is dat door deze ontmoetingen nieuwe ideeën ontstaan, uit deze ontmoetingen nieuwe samenwerkingen voortkomen maar vooral dat de wijk Mariahoeve leefbaar blijft omdat mensen elkaar hebben leren kennen. Bekend maakt bemint! Yoga4Running combineert hardlopen en yoga. Bij Vrolijk Werk kunnen vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt via vilten terug komen in het arbeidsproces. Muziekschool Den Haag geeft muzieklessen (ook met Ooievaarspas), Haagse Hogeschool heeft hier haar uitvalsbasis van waaruit zij de wijk Mariahoeve gebruiken als onderzoeksgebied. De kunstenaars Hans Spinnler, Barbara Gelcich, Manuela Bianco, Jeroen Schellekens en Danièle Knirim hebben hier hun atelier en bieden diverse cursussen en workshops aan.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

11

Duurzame steden en gemeenschappen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
Vastgoed met een maatschappelijke functie
Effect
Aantal
700 m2
Indicator
buurtevenementen organiseren
Effect
Aantal
1.250 personen
Indicator
culturele activiteiten organiseren
Effect
Aantal
1.250 personen
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
samenwerken aan de maatschappelijke doelen
Effect
Aantal
7 partijen