KrachtigBuiten

Natuur- en milieueducatie / buitenlessen verzorgen in de buitenlucht is gezond. Een buitenleslokaal maakt het gemakkelijker om thema's als biodiversiteit, klimaatadaptatie en gezondheid bespreekbaar te maken. Dit buitenleslokaal is gebouwd met duurzame materialen en is natuurinclusies. De lesplek biedt beschutting en toont verschillende...

maatregelen als het afkoppelen van regenwater, opvang op een groen dak en draagt bij aan meer biodiversiteit. Door de schakeling van bladvormige daken ontstaat een prettige lesplek waar kinderen en volwassenen beschut tegen zon, wind of regen educatief bezig kunnen zijn. De eigenaar heeft de keuzevrijheid om naar behoefte het buitenleslokaal vorm te geven wat past op de locatie. Wel niet aansluiten op Electra en stromend water en met afsluitbare onderkast. De eerste buitenleslokaal is in Eindhoven gebouwd. Hoe mooi zou het zijn als er eentje in West-Brabant, Gemeente Moerdijk komt. De weide bij de kinderboerderij in Zevenbergen leent zich hier prima voor, zij hebben ook meegewerkt aan de handleiding Alle kinderboerderijen klimaatbestendig en waterbewust. Zo kan deze boodschap voor bezoekers hier nog meer uitgedragen worden. Maar ook basisscholen in de gemeente zijn vergroend en dit is een kans voor scholen om nog meer buitenlessen te kunnen geven in alle weersomstandigheden. En een andere optie is dit te plaatsen bij een Tiny Forest die ook door Shell is mogelijk gemaakt.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.