De Vers & Vrij

Vers & Vrij vermindert (stille) armoede en gaat voedselverspilling tegen door mensen die geen tot weinig geld hebben, op een laagdrempelige manier te voorzien van gezonde en lekkere maaltijden. Wij halen overgebleven, versbereide maaltijden op bij lokale Haagse restaurants, cateraars en zorginstellingen. Op openbare plekken in diverse Haagse...

wijken plaatsen wij de maaltijden in onze Vers & Vrij koelkasten. De koelkasten staan in buurtcentra, in een kringloopwinkel of een kerk. Iedereen is vrij uit de koelkast te halen waar hij of zij behoefte aan heeft. Dat kunnen dak- en thuislozen zijn, mensen die (tijdelijk) werkloos zijn, studenten, ouderen of vluchtelingen. Het is aan de mensen zelf om te beoordelen of ze aanspraak kunnen maken op het eten. Naast het verstrekken van gratis maaltijden, ontwikkelen en verkopen we zelfbereide Vers & Vrij producten, gemaakt van eetbare voedselreststromen afkomstig van de Haagse Markt en een aantal winkels in de buurt van Middin, de zorgorganisatie waar wij mee samenwerken. Zo gaan we nog meer voedselverspilling tegen, dragen we bij aan een beter klimaat en genereren we inkomsten die ten goede komen aan de duurzaamheid en het maatschappelijk doel van onze organisatie.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

1

Geen armoede

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
financieel bewustzijn
Effect
Aantal
22.000 personen

Ontvangen impulsdonaties

Ontvangen 22 november – 29 november

Impuls Armoedebestrijding Ronde 2