VoorUit

Bij VoorUit zijn meer dan 50 studenten en alumni van de Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam en het ROC actief. In ruil voor woonruimte dragen ze bij aan de sociale cohesie in de wijk waar ze wonen. De studenten werken in meerdere wijken verdeeld over Amsterdam. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: aan de...

ene kan worden de wijkbewoners waarin de studenten wonen gezien en ondersteund met activiteiten, voorlichting en indien nodig doorverwijzing. En ook door de verruiming van hun horizon: het contact met studenten geeft een blik in een andere wereld. Aan de andere kant doen de studenten veel levenservaring op. Ze zien bijvoorbeeld hoe het is om je staande te houden als je honger hebt of als je de Nederlandse taal onvoldoende te beheersen.. Deze levenservaring verrijkt hen niet alleen persoonlijk maar ook professioneel. En daarmee investeren we dus ook in de toekomstige beleidsmakers, CEO's, CFO's, etc.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.