CVEG Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland

CVEG is de vereniging Ecodorpen Gelderland. Wij zijn in 2015 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot de grootste ecodorpen vereniging in Nederland. Wij wonen deels op onze locatie Zuiderveld in Nijmegen, en werken nog aan volgende locaties. Wij zijn een grote groep van betrokken jonge en oude mensen, alleenstaanden, stellen, gezinnen, een-ouder...

gezinnen, lage inkomens, hoge inkomens. Mensen met verschillende (culturele) achtergronden, zorgvragers en zorgdragers. We hebben als gemeenschappelijk doel het bewust samen wonen en leven, in verbinding met onszelf, elkaar en de omgeving, de natuur. Deze intensieve manier van leven vraagt afstemming van onszelf met de ander leden. We vinden het daarom belangrijk om te werken aan gemeenschapsvorming. Dat is terug te vinden in onze organisatie, de wijze waarop we besluiten en in alles wat we doen. Wij baseren onze activiteiten op drie pijlers: zorg, duurzaamheid en nabuurschap met in alles een groei in bewustwording.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

5

Gendergelijkheid

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
informeren over gendergelijkheid
Effect
Aantal
95 personen
3

Goede gezondheid en welzijn

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
bestrijden eenzaamheid
Effect
Aantal
20 contacten
Indicator
informele zorg
Effect
Aantal
10 personen x gemiddeld aantal uren
Indicator
voorlichting over gezonde levensstijl
Effect
Aantal
40 personen
4

Kwaliteitsonderwijs

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
creatieve vaardigheden
Effect
Aantal
40 uren

Ontvangen impulsdonaties

Ontvangen 24 oktober – 31 oktober

MAEX Impuls Gelderland 2023 ronde 2

De realisatie van een gezamenlijke wasruimte die met regenwater, zonnestroom en filters eco-vriendelijk wassen mogelijk maakt voor 46 huishoudens, kan nu duurzaam in stand gehouden worden en zorgt er mede voor dat voor bewoners sociaal hebben en een uitwisseling van kennis over eco-vriendelijk wassen, die ook nog schone was oplevert.