Youmee®

Youmee® is een instrument voor samenspraak en co-creatie, waarmee je op een makkelijke manier een grote groep mensen betrekt bij jouw plannen en besluiten. Youmee® kan worden ingezet in het openbaar bestuur, door gemeenteraden en politieke partijen maar ook bij adviesraden, in bedrijven, bij verenigingen en op scholen. Youmee® organiseert een...

gelijkwaardige en inclusieve dialoog en helpt vraagstukken te onderzoeken en oplossingen aan te dragen. We gebruiken de wijsheid in de groep voor het verrijken van plannen en werken toe naar een breder gedragen besluit. De missie van Youmee® is dat organisaties meer grip krijgen op participatie en het betrekken van alle belanghebbenden, waarbij de mensen zich gezien en gehoord voelen. Met als resultaat beter uitvoerbare plannen en minder gedoe. In Youmee kunnen mensen veilig een afwijkende mening hebben, omdat je anoniem reageert. Hierdoor is de kwaliteit van de opgehaalde bijdragen hoog en kan dit gebruikt worden om plannen te ontwikkelen of verbeteren. Centraal staat het deliberatieve karakter. Hiermee wordt polarisatie vermeden en worden mensen onbewust geïnspireerd tot nieuwe inzichten en anders denken.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

11

Duurzame steden en gemeenschappen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
maatschappelijk discussie/debat
Effect
Aantal
5.000 personen
4

Kwaliteitsonderwijs

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
stageplek MBO/HBO/WO
Effect
Aantal
180 dagen
Indicator
toegang tot kennis
Effect
Aantal
5.000 personen
10

Ongelijkheid verminderen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
participatie stimuleren
Effect
Aantal
5.000 uren
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
samenwerken aan de maatschappelijke doelen
Effect
Aantal
10 partijen