Terug naar overzicht 04 april 2024

Veelgestelde vragen over de samenwerking tussen Shell en Social Handprint by MAEX

Waarom werkt Social Handprint by MAEX met Shell samen? 

Shell wil investeren in het helpen verduurzamen van maatschappelijke initiatieven in Nederland. Initiatieven spelen een belangrijke rol in de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Ze leveren waarde die we gezamenlijk moeten waarderen en versterken. Bij Social Handprint zijn ruim 2700 initiatieven aangesloten waar in potentie rechtstreeks in geïnvesteerd kan worden. Snel, effectief en op basis van impact. Het aantal initiatieven groeit dagelijks. 

Uiteindelijk zijn de initiatieven de grote winnaar van deze samenwerking. Daar is het ons om te doen. Met deze samenwerking kunnen initiatieven maatregelen nemen om hun plek of organisatie te verduurzamen, hun energienota te verlagen en meer toekomstbestendig zijn. Om de energie transitie te realiseren moeten veel partijen meedoen. Juist bedrijven als Shell kunnen een goede bijdrage leveren. Het is uiteindelijk aan initiatieven om al dan niet en aanvraag te doen. 

Maar waarom juist Shell? 

Het gaat Social Handprint met de Impuls om het versterken van de initiatieven in de samenleving. Subsidies en fondsen zijn vaak gericht op nieuwe projecten van initiatieven en niet op het toekomstbestendig maken (van o.a. de organisatie) van de initiatieven. Juist daar is de Handprint Impuls al jaren een succesvol instrument voor. Tot nu toe hebben we veel partnerschappen gevonden in overheden en fondsen, maar ook voor bedrijven zien we een wezenlijke rol in het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. 

Voor alle partijen moet de focus wat Social Handprint betreft meer op het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen liggen in plaats van op financiële winsten. We waarderen het daarom dat een groot bedrijf als Shell zich op deze manier wil inzetten om initiatieven toekomstbestendig te maken. We hopen dat meer bedrijven volgen. 

Verdient Social Handprint aan deze samenwerking? 

Net als alle fondsen en crowdfundplatforms wordt een handelingsfee gevraagd voor de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Het bedrag dat op de site genoemd wordt gaat naar de initiatieven om te verduurzamen en zo ook de slag te maken die nodig is in de energietransitie. 

Werken jullie met meer partijen samen? Of alleen Shell? 

We werken al jaren met tal van organisaties samen om initiatieven via financiële Impulsen te versterken in hun organisatiekracht. Impulsen in regio’s en op thema’s. We ontvangen positieve reacties van partners dat ook het bedrijfsleven meedoet met Impulsen en daarmee bijdraagt aan de waarde en het belang van maatschappelijke initiatieven bij de uitdagingen waar we met z’n allen voor staan. Zij hopen met ons, dat meer bedrijven volgen. 

Wordt mijn organisatie in de media in verband gebracht met Shell?

Om andere organisaties te stimuleren ook verder te verduurzamen en gebruik te maken van de Handprint Impulsen, communiceren wij vanuit Social Handprint de namen van de deelnemende organisaties. Ook kan het zijn dat wij één of meerdere initiatieven benaderen om extra uitgelicht te worden in onze communicatie. De inhoud maken en delen wij via de Social Handprint mediakanalen in samenspraak én met akkoord van het desbetreffende initiatief.

Shell is niet gerechtigd reclame of andere publiciteit te generen over de deelnemende organisaties zonder dat hier door de organisaties expliciet toestemming voor is gegeven.