Terug naar overzicht 04 maart 2024

Vocal Statements helpt jongeren die opgroeien in krachtwijken, ook wel ‘stedelijke probleemgebieden’ door middel van samen zingen en storytelling aan de ontwikkeling van hun eigen stem

Vocal Statements helpt jongeren die opgroeien in krachtwijken, ook wel ‘stedelijke probleemgebieden’ door middel van samen zingen en storytelling aan de ontwikkeling van hun eigen stem. Een team van bevlogen muziek- en kunstvakdocenten maakt cultuureducatieprojecten op maat in het vmbo, praktijkonderwijs, speciaal onderwijs en mbo. Met dit muziekonderwijs draagt Vocal Statements bij aan de empowerment van leerlingen.

Jongeren leren op verschillende manieren hun eigen stem te ontwikkelen en die te gebruiken in de veilige omgeving van school en daarbuiten. Vocal Statements stimuleert het creatief talent van jongeren en geeft ze handvaten voor de toekomst. Want wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, of je in de toekomst gaat werken in een kapperszaak, als elektromonteur of advocaat, je stem is daarbij een belangrijk instrument. Vocal Statements gaf in 2023 11.000 uur onderwijs aan 750 leerlingen, waardoor participatie en culturele kennis gestimuleerd wordt en in een rap tempo creatieve vaardigheden tot uiting komen.

Lees meer over Vocal Statements