MAAS Koffie

Positieve impact in beeld

De verbindende factor voor werkend Nederland. Wij bieden iedereen toegang tot de beste selectie in koffie, thee, frisdranken en snacks in een uitnodigende omgeving die verbinding faciliteert. 

Met grote betrokkenheid en enthousiasme streven wij naar een beleving waarin duurzaamheid, kwaliteit en innovatie centraal staan. Zo kan iedereen altijd en overal kan genieten op een verantwoorde manier. Daar wordt iedereen blij van! 

4 Actieve impulsen
Toon impulsdonaties

Organisaties

 • Pure Africa Coffee BV

  PURPOSE: SOCIAAL EN FINANCIELE ONGELIJKHEID UIT DE WERELD...
 • Teamwerk Participatiediensten

  Teamwerk Participatiediensten BV is een bijzonder re-integratiebedrijf dat...
 • Coffee Based

  Onze nationale koffieverslaving is goed voor zo’n 12 miljard kopjes...
 • Koffiebranderij koffielust

  Wij produceren ‘eerlijke’ koffie. De boeren kunnen op een faire prijs...
 • Made Blue Foundation

  Made Blue Foundation zorgt voor toegang tot schoon drinkwater en hygiëne...
 • Heilige Boontjes Koffie bv

  Wat krijg je als een agent en een ouwe boef besluiten dat dat...
 • Circulair koffie branden

  Het branden van koffie gebeurd grotendeels op aardgas. Wij zetten...
 • Peeze koffie

  Wij hebben een missie bij Peeze. We willen naast goede koffie maken –...
 • MAAS International

  MAAS is uw leverancier van duurzame koffiebonen MAAS maakt maximale IMPACT...
 • Oatplus B.V.

  ​Het doel van Oatplus is om de consument zo lekker mogelijke...
 • City hub

  Het moet anders in de stad. De stedelijke logistiek zit muurvast en is...

Handprint MAAS koffie

MAAS maakt maximale IMPACT op duurzaamheid en is koploper in de markt. We gaan verder waar anderen stoppen en willen met iedere consumptie bijdragen aan een duurzame wereld. We hebben ons duurzaamheidsbeleid gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Binnen ons duurzame IMPACT beleid leggen wij de focus op drie pijlers: 

1. IMPACT@ORIGIN

Met ons duurzaamheidsprogramma IMPACT@ORIGIN dragen wij zorg voor mens en milieu in het land van oorsprong van onze producten. Bijvoorbeeld door het permanent verplaatsen van elementen uit de waardeketen van West-Europa naar het land van oorsprong. Zo creëren wij economische waarde door lokaal te investeren.  

2. IMPACT@SOCIAL 

We zetten ons actief in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Nederland, zowel intern als via de producten die wij in de markt zetten. Wij kijken hierbij verder dan de verplichte uitvraag bij social return. Dankzij onze samenwerking met o.a. Heilige Boontjes en Koffiebranderij Koffielust helpen wij jongeren met een besproken verleden en gedetineerden bij de re-integratie in de maatschappij. Zo draagt het drinken van een kop koffie bij aan het verschaffen van meer en betere kansen voor deze kwetsbare doelgroep. 

3. IMPACT@FOOTPRINT 

Wij willen onze ecologische footprint minimaliseren en stimuleren daarbij onze leveranciers om dit ook te doen. Dit doen wij op het gebied van onze machines, afval, water en transport. Bij MAAS werken wij er continu aan om een duurzame IMPACT te creëren op het gebied van circulariteit en streven naar een continue cyclus voor al onze producten. 

Met behulp van de Social Handprint kan ik beter keuzes maken in ons duurzaamheidsbeleid, omdat ik weet waarmee we de meeste impact maken en ook meteen zie waar nog kansen liggen.

Marc van Houten