MAEX start partnership met The Sharing Group voor Social Handprint

17-02-2022
The Sharing Group

MAEX is een partnership gestart met The Sharing Group voor de ontwikkeling van de Social Handprint voor het mkb. Samen ontwikkelen we de impactvisualisatie door voor dienstverlenende bedrijven.

Social Handprint visualisatie

Naast je ecologische footprint, heb je als organisatie ook een sociale handprint. De afgelopen jaren hebben we vanuit MAEX ruim 2000 Social Handprints gemaakt voor maatschappelijke initiatieven, overheden en fondsen. Daarmee bouwen wij aan een samenleving waarin iedere organisatie vanuit zijn eigen rol bijdraagt aan een mooiere wereld.

Steeds vaker kwam de vraag vanuit het bedrijfsleven om ook hun social impact te visualiseren. Met The Sharing Group (TSG) maken we een stap om ook de social impact van producten, diensten en de bedrijfsprocessen een plek te geven in de Social Handprint.

Silvia Oostwegel en Gerda Deekens, oprichters van MAEX en de Social Handprint

Silvia Oostwegel: “In TSG hebben we een partner gevonden die vanuit dezelfde drijfveren opereert. Bouwen aan een sociale en duurzame samenleving waarbij financiële, sociale en ecologische waarden in balans zijn. Daar zijn doorbraken voor nodig, complexe zaken naar een praktische en toegankelijke aanpak brengen. Snelheid maken met elkaar, slim partners en netwerken verbinden. Bij zo’n partner voelen wij ons zeer thuis.”

New Ventures

Binnen TSG wordt momenteel gewerkt aan het opzetten van een investeringsfonds voor New Ventures. Het fonds richt zich op impact gedreven new ventures met een focus op Technologie, Energie en Mobiliteit.

“We zijn erg blij en trots op het partnerschap met MAEX. In de toekomst verwachten we dat steeds meer bedrijven hun bijdrage aan de maatschappij inzichtelijk willen maken. Dat MAEX met al haar expertise een tool ontwikkelt waar bedrijven direct mee aan de slag kunnen op een laagdrempelige manier,  sprak ons erg aan.”, aldus Joost van Rooij, Head of Ventures.

Over The Sharing Group

The Sharing Group opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam.

Dit artikel is eerst verschenen op de website van The Sharing Group

We helpen je graag verder

Peter van der Hem

Peter van der Hem

impactmanager
+31681456780
peter@socialhandprint.com