Terug naar overzicht 04 maart 2024

Om armoede tegen te gaan helpt AANEEN mensen met het opzetten van projecten waarmee zij economisch, maatschappelijk en in gezondheid versterkt worden

Het PACT voor Amsterdam is een netwerk dat actief maatschappelijke initiatieven, het bedrijfsleven en de gemeente bij elkaar brengt in de strijd tegen armoede. Eén van de initiatieven in dit netwerk is Wereldwinkel AANEEN. Alle unieke producten die er worden verkocht zijn 100% Fair Trade. Goed voor mens, dier en milieu!

Iedere aankoop ondersteunt projecten van AANEEN in zowel Amsterdam als Suriname. Om armoede tegen te gaan helpt AANEEN mensen met het opzetten van projecten waarmee zij economisch, maatschappelijk en in gezondheid versterkt worden. Daarnaast stimuleert het initiatief boerenfamilies in Suriname om aan biologische landbouw te doen én AANEEN helpt deze families te verkopen in binnen- en buitenland. Zo maakt AANEEN op een kleurrijke manier verbinding tussen alle etnische identiteiten in Nederland.

AANEEN draagt bij aan maar liefst 12 SDG’s. Aan armoedebestrijding, kwaliteitsonderwijs en eerlijk werk en economische groei wordt het meest bijgedragen met het uitdelen van artikelen, het stimuleren van culturele kennis en het bieden van werk(ervarings)plekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer over Wereldwinkel AANEEN Amsterdam-Oost