De Buurtcamping Amsterdam

Op De Buurtcamping in Amsterdam is niet alleen iedereen welkom, iedereen is er ook gelijk. Arm en rijk, jong en oud, alleenstaand en grote gezinnen, autochtoon en allochtoon. Op elke camping lukt het om deze diverse groepen te werven en met elkaar te verbinden. Ons concept: één derde van de plekken is gereserveerd voor vrijwilligers, één derde...

voor betalende kampeerders en één derde voor minima, de mensen die de meeste behoefte hebben aan uitbreiding van hun netwerk en het opdoen van zelfvertrouwen. Zo hopen wij ons steentje bij te dragen aan een inclusief Amsterdam. De Buurtcamping is in 2013 begonnen in Oosterpark in Amsterdam en inmiddels gegroeid tot 37 campings in 2019 door het hele land. sinds 2017 heeft De Buurtcamping in Amsterdam een eigen stichting: Stichting De Buurtcamping Amsterdam. Zelfs in tijden van corona bereikten we zonder kamperen toch ca.1000 mensen door een alternatieve vorm van de Buurtcamping neer te zetten: De Thuisblijfvakantie. In 5 parken in Amsterdam, werden deze zomer op diverse dagen online en offline Buurtcamping activiteiten aangeboden waarbij buurtbewoners elkaar konden ontmoeten ontmoeten op gepaste afstand.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

Ontvangen impulsdonaties

Ontvangen 25 januari – 1 februari

Impuls Zorgzame Gemeenschappen ronde 2