Buitentheater door De Geoliede Chaoten

Stichting Natuurspeeltuin Amsterdam Noord op Noordoogst bestaat nu 5 jaar. De speeltuin staat en er wordt met veel plezier gespeeld. Naast het genereren van onderhoudssubsidies voor de speeltuin wil de stichting een nieuwe plek creëren: Buitentheater. Een groene eetbare tuin met een pipowagen waar gespeeld, geleerd en gedeeld kan worden door...

jong en oud. Het moet een een culturele plek worden in het groen waar mensen uit de buurt kennis maken met stadslandbouw, cultuur en natuur. Doormiddel van rondleidingen langs de verschillende stadslandbouw projecten die er op het terrein zijn, workshops een kleine verbindende evenementen. De workshops die er gegeven worden zullen gaan over o.a. land-art, theater en kunst in de natuur, maar ook presentatie- theatersport- improvisatie en speltrainingen denk aan een vrouwen, ouderen en kleuter theaterworkshop, tuin concertjes en voorstellingen. Dit alles zal wordt georganiseerd en uitgevoerd door: de Geoliede Chaoten van Buitentheater. Zij gaan zich inzetten om Tuindorp Oostzaan, het stadsdeel waar dit project zich bevind, naar Noordoogst te brengen. Ouderen uit het Twiskehuis, de scholen, buurtbewoners, volwassenen en kinderen. Veel buurtbewoners zijn nog nooit op Noordoogst geweest en hebben geen idee wat Stadslandbouw inhoud. Maar hier gaat verandering in komen! Het eerste project dat plaats zal vinden is: Chaos naar Buiten. Twee theater/maak projecten voor kinderen van 9 t/m 14 jaar uit de buurt. De kinderen maken en spelen zelf. Daarnaast wordt er een Podcast gemaakt voor 4/5 mei met interviews met de bewoners over Tuindorp Oostzaan in oorlogstijd. Ook schrijven de Geoliede Chaoten op dit momentent een lied voor 100 jaar Tuindorp Oostzaan. Dit zal door verschillende bandjes, koren en de harmonie, gedurende dit feest jaar gespeeld worden.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

12

Verantwoorde consumptie en productie

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
producten delen (niet transport of ruimtes)
Effect
Aantal
200 matches
11

Duurzame steden en gemeenschappen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
Vastgoed met een maatschappelijke functie
Effect
Aantal
1.000 m2
Indicator
matchen vraag en aanbod van kleine diensten/ buurtklusjes
Effect
Aantal
5 klussen/ diensten
Indicator
buurtevenementen organiseren
Effect
Aantal
20 personen
Indicator
culturele activiteiten organiseren
Effect
Aantal
500 personen
3

Goede gezondheid en welzijn

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
dagbesteding (niet gericht op arbeidsmarkt)
Effect
Aantal
2.500 personen x gemiddeld aantal uren
Indicator
informele zorg
Effect
Aantal
200 personen x gemiddeld aantal uren
4

Kwaliteitsonderwijs

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
extra lesmateriaal bieden
Effect
Aantal
800 euro
Indicator
creatieve vaardigheden
Effect
Aantal
160 uren
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
samenwerken aan de maatschappelijke doelen
Effect
Aantal
14 partijen