Zorgcoöperatie Anna Zorgt

Vanuit de behoefte om de leefbaarheid van Sint-Annaland op peil te houden is in 2014 de Initiatiefgroep Sint-Annaland Toekomstproof ontstaan. Een groep betrokken inwoners zijn primair met de zorg voor de inwoners van Sint-Annaland aan de slag gegaan. Door enquêtes en inwonersavonden zijn de inwoners gevraagd naar hun zorgen, hun wensen en ideeën...

en op basis daarvan is in 2015 de zorgcoöperatie opgericht en een pakket aan diensten samengesteld. Na een grondige voorbereiding zijn de doelstelling, missie, kernwaarden met zorg geformuleerd. Uitgangspunt is steeds geweest dat de zorgcoöperatie er is voor de inwoners en doet wat haar leden belangrijk vinden. Wat we nu aanbieden is gebaseerd op wat we van onze inwoners hebben meegekregen en waar de huidige ontwikkelingen om vragen. De zorgcoöperatie past zich graag aan als de omstandigheden veranderen. Hieronder treft u meer informatie aan over onze organisatie. Onze doelstelling Anna Zorgt dat vrijwilligers kunnen doen wat ze graag willen: zorgen voor elkaar. Onze vrijwilligers zijn een luisterend oor en een helpende hand. Voor een boodschap, een klusje, begeleiding naar het ziekenhuis, een spelletje of gewoon een praatje. Als lid heeft u de keuze uit meerdere diensten. Anna Zorgt trouwens ook voor haar vrijwilligers en staat hen met raad en daad bij! Anna Zorgt bij uw vragen rondom wonen, welzijn en zorg. We helpen u bijvoorbeeld de juiste instantie te vinden en bij het invullen van ingewikkelde formulieren. U hoeft daarvoor niet ver te zoeken. U kunt ons bezoeken, bellen of mailen. Alles heel gemakkelijk en dichtbij. En een reactie op uw vraag blijft niet lang uit! Anna Zorgt voor nieuwe welzijnsactiviteiten dicht bij u in de buurt. Samen dingen ondernemen? Samen muziek luisteren, iets moois of lekkers maken of werken aan uw gezondheid. We helpen u om langer in uw eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. We regelen het graag, voor én met u! Anna Zorgt dat uw belangen worden behartigd waar nodig en gewenst. Ze is de gesprekspartner van gemeente en zorgaanbieders en kaart daar uw zorgen en wensen aan. We gaan met diverse partijen in gesprek voor extra gunstige prijzen, betere dienstverlening en gunstige voorwaarden. We maken ons sterk voor behoud van alle mooie voorzieningen die er al zijn in Sint-Annaland en vullen graag aan wat ontbreekt. Uw wens - als lid van Anna Zorgt - is onze opdracht! Onze missie Als Zorgcoöperatie Anna Zorgt staan wij letterlijk midden in de kern Sint-Annaland en staat de hulpvraag van onze leden centraal. We ondersteunen mensen en activeren hen bij het zelf maken van keuzes. Dit vertaalt zich naar een brede gedragenheid via het lidmaatschap van onze organisatie. Samen zijn wij van vele markten thuis en maken we elkaar en onze omgeving sterker. We opereren op basis van organische groei. De zorgcoöperatie heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers. Winsten worden weer geïnvesteerd in de doelen van de organisatie. Onze kernwaarden Het fundament onder de beloftes van Anna Zorgt aan u als lid wordt gevormd door de kernwaarden: vertrouwen, respect, integriteit, onafhankelijkheid, transparantie, toegankelijkheid, vraag gestuurd, betaalbaarheid en eigen kracht. Ze vormen het vertrekpunt voor ons handelen.

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

11

Duurzame steden en gemeenschappen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
maatschappelijk discussie/debat
Effect
Aantal
274 personen
Indicator
matchen vraag en aanbod van kleine diensten/ buurtklusjes
Effect
Aantal
2.778 klussen/ diensten
Indicator
buurtevenementen organiseren
Effect
Aantal
783 personen
1

Geen armoede

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
mobiliteit vergroten
Effect
Aantal
50 reizen
Indicator
trainingen financiële zelfredzaamheid
Effect
Aantal
10 personen
Indicator
financieel bewustzijn
Effect
Aantal
25 personen
3

Goede gezondheid en welzijn

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
lotgenotencontact - fysieke bijeenkomst
Effect
Aantal
60 uren
Indicator
doorverwijzen naar hulp
Effect
Aantal
56 personen
Indicator
bestrijden eenzaamheid
Effect
Aantal
1.500 contacten
Indicator
informele zorg
Effect
Aantal
2.000 personen x gemiddeld aantal uren
Indicator
voorlichting over gezonde levensstijl
Effect
Aantal
28 personen
Indicator
sportactiviteiten organiseren
Effect
gezonde leefstijl
Aantal
268 personen x gemiddeld aantal uren
10

Ongelijkheid verminderen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
participatie stimuleren
Effect
Aantal
137 uren
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
samenwerken aan de maatschappelijke doelen
Effect
Aantal
15 partijen

Ontvangen impulsdonaties

Ontvangen 25 januari – 1 februari

Impuls Zorgzame Gemeenschappen ronde 2

Ontvangen 30 mei – 6 juni

MAEX Impuls Zeeland 2023 ronde 1