Septimius Awards

Septimius Awards is een vernieuwend jaarlijks filmfestival dat wil breken met de traditionele westerse mannelijk elitaire visie en handelswijze in de (inter)nationale film- en tv-wereld. Septimius Awards wil cultuurgebonden vooroordelen wegnemen binnen het medialandschap en daarbuiten, is gericht op het bestrijden van racisme en seksisme, het...

promoten van diversiteit, inclusie, vrouwen- en gender-emancipatie en zet in op cross-culturele dialoog en het bouwen van bruggen. In de bestaande film- en tv-wereld wordt nog te veel en te vaak gedacht vanuit een white male, eurocentrisch perspectief waardoor kansen voor veelal jonge etnisch (bi)culturele en vrouwelijke filmprofessionals - filmmakers, cinematografen en acteurs - nog altijd beperkt zijn en zij buitengesloten worden. Dit heeft vervolgens een blikverarmend, remmend emancipatoir effect op het Nederlands publiek omdat ze voornamelijk traditionele content voorgeschoteld krijgen. Septimius Awards brengt mensen van verschillende komaf van over de hele wereld bij elkaar. Meer dan 1.000 bezoekers uit Afrika, Azië, Australië, Amerika, Europa, Nederland en vooral ook Amsterdam komen samen op het 2-daagse festival dat ook via televisie en online een breed divers publiek kent (ruim 60.000 bezoekers en kijkers). Met diverse talent en achievement awards - zowel een jury- en publieksprijzen, paneldiscussies, workshops, filmvertoningen en lectures worden tijdens de festivaldagen belangrijke thema’s zoals diversiteit, emancipatie en de rol en betekenis van vrouwen binnen de film- en televisiewereld behandeld. Septimius Awards wil hiermee de film- en tv- industrie èn het Nederlands publiek de kans bieden een meer representatief divers beeldperspectief te ervaren en in beweging te komen. Zo wordt een open blik, participatie en samenwerking gestimuleerd en kan onderbelicht talent zich profileren. Waarmee Nederlands talent en publiek met een niet-witte achtergrond zichzelf ook in zullen kunnen herkennen. Komend jaar zal Septimius Awards plaatsvinden in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

Social Handprint Uitgebreid

Impact op de SDG’s

Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.

11

Duurzame steden en gemeenschappen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
maatschappelijk discussie/debat
Effect
Aantal
3.000 personen
Indicator
culturele activiteiten organiseren
Effect
Aantal
3.000 personen
10

Ongelijkheid verminderen

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
participatie stimuleren
Effect
Aantal
3.000 uren
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Indicator
Effect
Aantal
Indicator
samenwerken aan de maatschappelijke doelen
Effect
Aantal
3.000 partijen