Impact op de SDG’s
Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.
Theatergroep Het Wilde Westen is een groot amateur-toneelgezelschap in het Westland. Met ca. 40 spelende leden, een eigen theater, 5 à 7 producties per jaar. Wij spelen eigentijds toneel, literair toneel en het repertoire van de bekende professionele gezelschappen. Plus eigen geschreven stukken. Wij hebben qua kwaliteit een klinkende reputatie...
opgebouwd. Wij worden gevolgd en bezocht door een grote groep toneelliefhebbers uit de wijde regio. En we staan bekend om cross-overs van toneel met live muziek, film en beweging/dans. Doelstellingen: vitaliseren van het liefhebberstoneel, talentontwikkeling, toneel toegankelijk maken voor jongeren én actuele voorstellingen maken die altijd iets zeggen over de wereld om ons heen. Theatergroep Het Wilde Westen bouwt op vrijwilligers en een flinke groep donerende Vrienden. Alle leden betalen een maandelijkse contributie en onze voorstellingen zijn altijd bescheiden winstgevend. Waarom nieuwe lichttechniek en een nieuwe beamer? Theatergroep Het Wilde Westen is een fusieclub, 6 jaar geleden ontstaan uit twee bestaande Westlandse clubs. We hebben gezamenlijk een nieuw theater gebouwd (TheaterLoods Westland) en de techniek ingebracht waarover beide clubs beschikten. Daarnaast hebben we veel ‘oude’ theatertechniek plus een tribune over kunnen nemen van de vermaarde toneelgroep De Appel, die in 2016 ophield te bestaan. Dat betekent dat wij werken met conventionele halogeen theaterspots van 650 à 1000 Watt per stuk. Hiervan hebben wij er 54 hangen. Dat betekent dus een extreem hoog stroomverbruik. Bijkomend nadeel: die lampen geven veel hitte af, waardoor we vaak genoodzaakt zijn om de airco in te schakelen. Ook de oude beamer die wij gebruiken is afkomstig van De Appel. Dit is ook een conventionele beamer met een halogeen lamp met grote lichtopbrengst, dus met dito stroomverbruik en met bijkomend nadeel: de ventilatie in de beamer voor koeling maakt te veel geluid. Aansturing van de lichttechniek, de dimmerpacks en van het geluid zijn modern en geschikt voor nieuwe technieken. Om de beamer aan te sturen naar meerdere bronnen gebruiken we nu nog een conventionele videomixer, die niet meer geschikt is voor modernere beamers. Bovenstaande situatie geeft eigenlijk al aan waarom wij langzamerhand onze lichttechniek en onze beamer plus aansturing moeten gaan vervangen: duurzamer werken, veel minder elektriciteit verbruiken en de kwaliteit en mogelijkheden van onze theaterbelichting en projecties verbeteren.
Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.