Impact op de SDG’s
Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.
Een grote stad als Amsterdam kent vele mensen voor wie het leven om verschillende redenen moeilijk lastig is. Er is te weinig inkomen, qua taal en vaardigheden sluit men onvoldoende op stadsgenoten aan, de persoonlijke omstandigheden zijn complex vanwege (mentale) gezondheidsproblemen. Mensen zijn beperkt zelfvoorzienend en afhankelijk van anderen...
om kwaliteit aan leven te geven. De steeds meer digitaliserende stad, de snelheid van leven, de inkomensverschillen en stijgende kosten hebben een versterkend effect op de afhankelijkheidspositie van vele stadsburgers. Stichting Life & Style neemt die mensen weer bij de hand, biedt ze een luisterend oor en begrip voor de situatie waar mensen in verkeren. Zij investeert via workshops en bijeenkomsten in de sociale vaardigheden en weerbaarheid van veelal migrantenvrouwen (1e en 2e generatie). Via rolmodellen en een laagdrempelige aanpak wordt een vertrouwensband opgebouwd en krijgen deelnemers kennis mee en meer perspectief op hun leven zodat de kansen op verbetering worden vergroot. Er wordt gebruik gemaakt van een methode die opbouwt van betrokkenheid, naar samen- en zelfredzaamheid. Vrouwen worden gestimuleerd met elkaar serieuze uitdagingen aan te gaan en kunnen in eigen tempo doorgroeien. Sinds de coronacrisis biedt Life&Style daarnaast uitgebreide noodhulp (voedsel en kleding) aan kwetsbare bewoners waaronder daklozen, ongedocumenteerden, alleenstaande moeders met kinderen en bewoners die onder de armoedegrens leven.
Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.
Deze impuls heeft ons geholpen om de vele hulpvragen die wij binnen krijgen beter af te handelen en overzichtelijk te documenteren. Onze vrijwilligsters zijn zelfverzekerder geworden en hebben meer plezier in hun werk. Daarnaast hebben wij vele ladingen voedsel die anders weggegooid zouden worden een goede bestemming kunnen geven.
Door de Impuls Zorgzame Gemeenschappen zijn onze vrijwilligsters beter toegerust om bewoners te helpen. Zij kunnen beter gesprekken voeren, hulpvragen registreren en wanneer nodig bewoners doorsturen naar formele hulpverleningsorganisaties. Wij hebben hiermee een sterkere basis om onze missie uit te voeren, namelijk het ondersteunen van bewoners die hulp nodig hebben.