Impact op de SDG’s
Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.
We zetten ons meer en meer in niet alleen voor jongeren, maar juist voor iedereen wie onze hulp kan gebruiken. Daarom hebben we besloten om verder te gaan onder de naam Vangnet. De naam symboliseert het vangnet wat wij voor veel van onze doelgroep zijn. Op dit moment zijn we vooral werkzaam in en om Deventer, maar in de toekomst willen we ook onze...
vleugels uitslaan naar andere plaatsen. De werkzaamheden die de stichting doet moeten het welzijn van de burgers bevorderen. De participatie van de burgers staat centraal. Het totaal aantal Eritrese deelnemers is 275 waarvan 177 volwassenen boven 18 jaar en het aantal kinderen tot en met 18 jaar is 98 , het aantal van andere nationaliteiten is op dit moment 20 deelnemers ( deze deelnemers nemen alleen deel aan de taalactiviteiten en af en toe aan de sportactiviteiten ). Het aantal jongeren nam sinds 2018 ( 32 jongeren ) toe met 41 jongeren naar 73 . Het aantal zal dit jaar nog stijgen omdat er jongeren de 18 jarige leeftijd zullen gaan bereiken. Het aantal gezinnen nam toe van 12 naar 42 gezinnen (84 volwassenen) dit door de gezinshereniging. Daardoor is ook het aantal kinderen tot 18 jaar gestegen van 15 naar 98 Het aantal alleenstaande is gedaald door gezinsherenigingen of verhuizing van 20 naar 16 Het aantal deelnemers van andere afkomst is op dit moment 15- 20 deelnemers Onze doelgroep is vooral afkomstig uit Eritrea en verspreid gehuisvest in de gemeente Deventer. De meesten zijn gebaat bij een passende maatschappelijke ondersteuning maar ook bij een begeleidingstraject naar opleiding en werk, met bovenal het opdoen van kennis en werk- ervaring waarbij de taal en het meedoen centraal staan. We leven in een overgangsperiode van de verzorgingsstaat (overheid centraal) naar een participatiemaatschappij (burger centraal). Dat veronderstelt zelfredzame burgers die optimaal maatschappelijk participeren. Echter: participatie van burgers is niet vanzelfsprekend voor iedereen en de voorwaarden voor een participatiemaatschappij ontstaan niet vanzelf. Mensen moeten het kunnen doen en mensen moeten mee willen doen. Mensen richten hun leven zelf in. Ieder individu maakt regelmatig een soort SWOT-analyse en stelt een plan op ter verbetering van de eigen leefsituatie. Dit is echter voor onze doelgroep een onmogelijke taak aangezien haar afkomst, cultuur en de enorme verschillen.
Het cirkeldiagram hiernaast toont de impact op de Sustainable Development Goals op basis van een Handprint Meting. Klik op een SDG voor meer informatie over de activiteiten, waarmee aan deze SDG wordt bijgedragen.